Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

Allmän självdeklaration

Categories: Brittiska medier
Friday, Sep 30, 2011

George Monbiot, en av mig ofta citerad miljökämpe och skribent i The G, har länge varit intresserad av lobby- och advocacygruppers dolda finansiering, så kallad astroturfing: vem betalar för åsikterna? Läs hans bakgrundartikel här.

I kölvattnet på ett idiotiskt förslag från en uppmärksamhetskåt labourpolitiker om “licenser för journalister”, har nu Monbiot tagit konsekvensen av sin argumentation och gjort en allmän självdeklaration av sina egna inkomster, som finns att läsa på hans hemsida.

Modigt, med ett stänk av fåfänga? Eller tom gestik? Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Funderade också på om jag skulle göra något liknande här på Pressylta, men beslutade att avstå. Jag vill ju inte att någon ska dö av skratt.

Och för er som har erfarenhet: hur uppseendeväckande (eller ej) är de £62,000 om året för en kolumn i veckan (plus bloggposter och annat krafs) som Guardian betalar honom? Jag tycker det låter rätt rimligt. Eller…?

4 Responses to “Allmän självdeklaration”

  1. Ah! Här blev man nyfiken och så… men å andra sidan, inte ens en död i skratt lockar…

  2. Nej, gud i havet, om du tycker nollor är roliga så…

  3. Nej, jag tycker inte att nollor är roliga. I alla fall inte de alltför få som uppträder på mitt konto. De borde vara fler. Men det är de aldrig.
    Om någon vill betala mig för en kolumn i veckan så kan jag tänka mig att gå ner till… £31,000 om året.

  4. You drive a hard bargain… ska prata med The G.

Leave a Reply

Links