Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

Di sir li’adanna ut i mina öggen…

Categories: Svenskt allmänt
Saturday, Jan 28, 2012

Det är väl bara jag som behöver glasögon… nej, förresten, jag har ju redan glasögon! … men jag tittar först på den här rubriken i The Onion och sedan den här rubriken i Göteborgs-Posten … och tänker, “Bollar faller upp i skyn… OK, men – vart föll de förut….? Innan Australian Open inställdes, så att säga…? Var det ingen som märkte nåt?”

3 Responses to “Di sir li’adanna ut i mina öggen…”

  1. “Upp flyga orden…” osv. osv. Jag tror inte Sjöstedt menade något särskilt, han tyckte väl att det lät bra bara. F.ö. är det ytterst intressant att höra nye v-ledaren tala om EU, euron och stabilitetspakten i praktiskt taget identiska ordalag med H.C. Strache, ledaren för det postfascistiska FPÖ som var ute och dansade med ledande svenska SD:are och Marin le Pen häromdagen.

    Sen har jag mina tvivel om The Onion’s artikel. Jag har alltid varit skeptiskt inställd till den s.k.”tyngdlagen” . Om man släpper en boll (eller ett äpple då) hur skulle den falla då om inte nedåt? Något annat vore väl konstigt. Det behöver man inga teorier om s.k. “gravitation” för att begripa.

  2. Ja, tyngdlagen är väl lite överreklamerad, särskilt här i England, där man uppfann den. Är alla t.ex. lika inför tyngdlagen? Jag tror inte det. Den drabbar en del mycket hårdare än andra, kolgruvarbetare och piloter, till exempel.

  3. Problemet för kolgruvarbetare och piloter i Australien är att de första aldrig får tid nog att gräva kol förrän dom åker upp till ytan igen, och att de senare aldrig fått uppleva tjusningen i en riktig, ordentlig flygplanslandning.

Leave a Reply

Links