Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

Sun on Sunday

Categories: Brittiska medier
Monday, Feb 27, 2012

Att den nya söndags-Sun gjorde debut så snart som igår, alltså bara nio dagar efter att Murdoch annonserat den, var enligt Independent ett typiskt murdochskt schackdrag. Den här veckan börjar nämligen Levesonutredningen titta på det korrupta förhållandet mellan tabloidpressen (särskilt The Sun) och London Metropolitan Police.

Enligt källor som sett en del av bevismaterialet är avslöjandena de mest sensationella hittills, och kommer att resultera i ett “blodbad”. Taktikern Murdoch satsade då allt på att sjösätta sin nya söndagstidning innan skitregnet börjar strila, för efteråt hade det varit helt omöjligt.

De flesta håller nog med Greenslade i The G att tidningen kändes som en damtidning fram till c:a mittuppslaget – “jag-centrerade” historier, svåra barnfödslar, granny-falls-in-love-with-a-black-man, krönikor av Nancy dell’Olio och Katie Price, typ – medan andra hälften var en (som väntat) skickligt hopsatt fotbollstidning för grabbarna.

Sport är trots allt något som tabloider kan, och det här kommer om något att bli en av de stora säljpoängerna, tror Greenslade, medan första hälften kändes försiktig, blekfisig, lite slafsig… Fast enligt Murdoch ska första numret ha sålt i över tre miljoner ex, när (den officiella) målsättningen låg runt relativt blygsamma 2 m.

PS: Som bara här….

Leave a Reply

Links