Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

Uppslutning igen…

Categories: Kommunism
Wednesday, Mar 10, 2010

Det är dags att ställa upp och markera positioner. Här är teckningen och länken till Lars Vilks blogg. Sen får man tycka vafan man vill om Vilks. Men – enough is enough. Jag vet inte vad mer nyttigt man kan göra.

12 Responses to “Uppslutning igen…”

 1. ttp://verlichtingshumanisten.web-log.nl/photos/test_fotoalbum/muhammed_som_rondellhund_lars_endel_roge.html

 2. Tack för det, Henrik.

 3. Mord är fel. Lars Vilks är en aningslös eller elak människa som testar yttrandefrihetens gränser genom att ge sig på västvärldens mest föraktade och diskriminerade folkgrupp. Vilks uttalade mål var att provocera till såna här reaktioner, de är en del av konstverket . De som upphöjer Vilks till nån sorts liberal hjälte snarare än ett nordvästskånskt original deltar medvetet eller omedvetet i kampen för att skapa ännu större motsättningar mellan Muslimer och västvärlden, det räcker inte att “vi” ockuperar två muslimska länder och stöder brutala diktatorer i en handfull andra ” vi” ska förnedra dem om och om igen. Trevligt att du drar ditt strå till stacken.

 4. Tack Gunnar, det var gott att se!

 5. Thomas (ej N.): Lars Vilks får vara vem han vill, och eventuella motsättningar mellan “muslimer och västvärlden” kan härledas både hit och dit. Faktum kvarstår: yttrandefriheten är inte förhandlingsbar.

 6. Så du stod på barikaderna när David Irving blev inburad i Österrike?

 7. Fallet Irwing (OBS stavning) och andra liknande är grundligt missförstått i Sverige och andra oockuperade länder. Vad de anklagade brutit mot är det s.k. Wiederbetätigungsgesetz, dvs. den lag enligt vilken nazistisk verksamhet eller främjande av sådan är ett brott. Att förneka förintelsen är utan vidare ett sådant främjande.

  Man kan jämföra detta med Sverige där skolrektorer inte vågar förbjuda utdelande av nazistisk propaganda om man inte samtidigt förbjuder all politisk veksamhet eller där kommuner tvingas hyra ut lokaler till nynazistiska organisationer eftersom de ju är “ett politiskt parti som alla andra” som polischefen Stockholm sade under Euroomröstningen .

  Att främja eller delta i brottslig verksamhet är något helt annat än att kritisera en religion eller en politisk åsiktsriktning. Om nu nazism inte är något brott i Sverige kan ni ju ta dit Irwing och låta honom härja fritt. Länder med egen grym och bitter erfarenhet ser litet annorlunda på saken.

 8. PS – presidentkandidaten från postfascistiska FPÖ menade också att förbudslagen borde ses över. Hon blev omedelbart attackerad från yttersta höger till yttersta vänster och fick lov att under förödmjukande former skriva under en förklaring inför notarius publicus att hon inte var nazist. Inte många trodde på henne.

  Detta var i Österrike alltså. Jag nämner det bara för att visa att det finns andra perspektiv på saken även i demokrtiska U-länder.

 9. “de ju är “ett politiskt parti som alla andra” som polischefen sade”

  Var det inte någon sådan som tyckte att stölden av Auschwitz-skyltarna kunde jämföras med en tysk turist som plockar med sig en älgvarningsskylt, eller är det bara en Internet-skröna?

 10. Jag ser att jag skrev “demokratiska U-länder.” Det var väl min gamle idol Freud som spökade: trots allt menade jag egentligen “EU-länder.”

 11. Vem är Frud?

 12. Thomas: lite sent hemkommen, därav dröjsmålet. Av Bengt O har du fått den juridiska bakgrunden till varför det finns en viss skillnad mellan dom två exemplen. Det kan diskuteras om nazistisk verksamhet och främjande därav bör förbjudas i lag, men om vi begränsar oss till att enbart tala om förintelseförnekande, är det definitivt svar ja på din fråga. Att förbjuda förintelseförnekande tycker jag är ett av de mest idiotiska påfund som finns att beskåda, inte minst därför att det är ett a priori underkännande av den historiska forskningens kapacitet att tala i egen sak.

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004