Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

Bollocks

Categories: Uncategorized
Wednesday, Jul 14, 2010

Jag förlorade. Böter på £160 och tre prickar på körkortet. 17 också, för att nu inte använda något starkare uttryck, som 18 eller 19. Här är några av the highlights.

Ljus B kom inte ens upp på dagordningen. Snuten hävdade att han aldrig sagt nåt om två röda ljus. Han hävdade däremot att ljuset slagit om till rött (på Ljus A, alltså) redan när jag var tio meter från det. Tio meter! Det vore ju för fan att klassa som självmordsförsök, snarare än en trafikförseelse.

Och här är en underlig liten detalj. Snuten som skrev ut boten den 9 mars i fjol körde motorcykel, var c:a 1.90 lång och hade tordönsstämma. Snuten som vittnade i rätten var, som jag, c:a 1.80 och hade en röst som knappast gick att höra, och som sa att han färdats i bil när han “stoppade mig”, inte MC. Jag kanske borde bett om fotolegg.

De tre lagmännen hade en femton minuters överläggning, kom tillbaka och sa att dom fann mig skyldig på två huvudsakliga grunder.

(1) Jag uppgav att jag legat bakom en buss på uppfartsvägen mot Ljus A. Denna buss hade sannolikt skymt sikten för mig och polisen i bilen tjugo meter bakom mig hade sannolikt bättre sikt än jag. On balance tror vi därför på snuten.

Min invändning: “Detta trots alltså att jag vittnade under ed att jag såg ljuset oskymd under hela resan mot och förbi Ljus A…?”

Deras svar: “Ja. On balance tror vi mer på polisen”.

(2) Jag medgav under förhöret att jag inte protesterat mot boten på plats, när snuten skrev ut den, vilket måste tolkas som ett tecken på medgivande att snuten hade rätt.

Min invändning: “Detta trots alltså att jag vittnade under ed att jag inte sa något, dels därför att jag var stum av förbluffning, och dels därför att jag väljer mina egna slagsfält: jag tänkte inte stå och orda med en target-chasing snut på 1.90 på en gaspumpstation i Bow, då för jag hellre fram mina argument inför en domstol som denna. Ska denna förtröstan på lagen alltså räknas till min nackdel…?!”

Deras svar: “Ja. On balance för vi nog tolka er tystnad vid tillfället som ett tecken på att polisens observationer var korrekta”.

Eller med andra ord, ten pounds of bollocks in a five pound bag. Nu är jag sur. Riktigt sur. Nu går jag till puben.

13 Responses to “Bollocks”

 1. Shit! Hoppas du drack något gott. Om du återvänder till Göteborg någon gång kan jag rekommendera bryggeriet “Ocean” därstädes. De förgyller dessa varma kvällar.
  http://www.oceanbryggeriet.se/hem

 2. Beklagar, Gunnar!
  Men det finns värre liknande omständigheter i andra länder … min pappa blev rånad av “poliser” i Colombia en gång … men han visste hur han skulle göra: gå till en riktig polisstation och anmäla saken … för då gäller försäkringen.

 3. Med tanke på den grova, stötande kriminalitet i GB, dess stora och små städer, som man daglig kan läsa om i brittisk press förvånar det mig att man spiller så mycket krut på en skitsak som denna. Men jag häpnar också över rättsväsendets prioriteringar här hemma i Svedala, som du vet har jag ett särskilt öga på vad som händer i Skåne. Både lokalt i Kristianstad och i större städer som M-ö och H-borg tycks man spilla just krut medan de grova brottslingarna tycks slinka undan hur lätt som helst. Ett drygt dussin människor har skjutis i Malmö det senaste halvåret. Några gripna? Nix. Några rättsprocesser? Nix. Jag läser det som hänt dig mot den sortens bakgrunder. London är inte precis förskonat när det gäller knark-, misshandels- och mordbrott. Men att stoppa en man som dig och sätta igång en process. Ack, herre min skapare.

 4. Thomas: Word!! (som ungdomarna säger nuförtiden)

 5. On balance? “Fair and balanced”, snarare.

 6. Håkan: ?

 7. Gunnar, du har mina djupaste sympatier.

  Så, nu när artigheterna är avklarade: Blir det någon sommartävling i år?

  Jag har semester och vill gärna ha något att göra, t.ex. en stimulerande tävling, de korta stunder jag inte läser eller dricker öl. Vid närmare eftertanke handlar det enbart om de korta stunder jag inte läser. Det borde gå bra att kombinera en sommartävling med öldrickande. Förresten, det är nog faktiskt en förutsättning.

 8. Thorvald – I wish… Jag skyller på finanskrisen, men den här sommaren har varit jobbigare än förra. Och dessutom – om jag får säga det själv – var “Typiskt, sa Lenin” så jävla inspirerad att jag lite grand bävar inför ett nytt försök. Jag tror när jag blir inspirerad igen så blir det en tävling, om än höst-, jul- eller vårdito.

 9. Hmmm, en alternativ sysselsättning, de korta stunder när jag inte läser, skulle ju kunna vara att arrangera en sommartävling som går att kombinera med öldrickande (själva arrangerandet alltså). Får se om jag kan/vill/orkar göra något mer av den tanken…

  Nåväl, jag meddelar dig om så blir fallet (och alla före detta läsare av förvetet, det borde räcka med kommentarer på något tiotal bloggar).

 10. Ett nederlag för Fru Justitia, en seger för nätnovellistiken. Sök stipendium ur Författarfonden vettja, fog för det har du, och så blir tjyvsamhällets jävla böter betalda plus ett nätt överskott.

 11. Olov H – Skämta inte med ett brustet hjärta. Författarfonden…? Jag hör till den olyckliga skara som aldrig varit bra på att få stipendier ur FF. Mitt första och enda femåriga arbetssipendium fick jag tretton år efter min debut. Tretton år… Då står man liksom inte först i kön…

  Och med detta slut på stipendiegnället.

 12. För att då inte bidra till gnället: det finns ingen kö, bara ett formulär att skriva ut två gånger om året och skicka in. Och kryssa förfan i samtliga rutor!

 13. Läser om. Du fick ditt “första och [hittills] enda” och då var det FEMÅRIGT. Snacka om ingen kö. Krajst! som folk enligt litteraturen utbrister på dina breddgrader.

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004