Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

Assange: några problem

Categories: Svenskt allmänt
Tuesday, Aug 24, 2010

Jag hade (sannerligen) inte tänkt ge mig in i Assangehistorien, i alla fall inte förrän den är någorlunda över, men ett kort stycke i dagens Guardianrapport fick mig att, ähm, studsa…

One source who is closely involved said neither of [the two women] had originally wanted the case prosecuted; that Ms W had wanted to report the alleged rape to police without their pursuing it, and that Ms A had gone with her to give her moral support and then become embroiled with the police, who had insisted on passing a report to prosecutors.

Kan detta verkligen vara sant? [Nej, tydligen inte: se kommentarerna…] Var går fesljummen aningslöshet i så fall över i rykande het idioti? “Ms W” ville alltså rappportera/anmäla en våldtäkt till polisen, men ville inte att polisen skulle ta ärendet vidare…? Hon ville alltså ha sin kaka, men inte äta den…?

Att varken polisen eller åklagaren sedan inte hört Assange om hans version av händelseförloppet är en annan (allvarlig) femma. Men – ärligt talat – vad i hela helvetet förväntade sig “Ms W” skulle hända om hon våldtäktsanmälde denne rubrikernas man, inför en yrkeskår som kanske inte är så förfärligt sympatiskt inställd till Assanges patos för sanning och transparens i fråga om kriget mot terrorismen? Att dom skulle ge honom the benefit of the doubt…?!

9 Responses to “Assange: några problem”

 1. Aftonbladet hade en intervju med en av kvinnorna dar hon dementerade den dar uppgiften. Man ska inte tro allt man laser i engelska media…

  (pa det temat noterar vi att BBC anlitade Billy Butt som expert i det har amnet… det ar han val iofs, fast kanske inte pa det satt dom tankte sig.)

 2. OK, det var bra att veta, Fredrik, tack! Om Billy Butt vet jag litet eller intet, bara att med det namnet skulle han inte komma långt i anglosaxiska nöjesbranscher…

 3. Herr Butt ar alltsa domd for valdtakt i nio fall, och for forsok till valdtakt i ett, och har efter avtjanat straff forsokt fa resning ungefar lika manga ganger (“det var val inte sa farligt” etc).

 4. “Asshole by name, asshole by nature,” med andra ord…

 5. Han intervjuades tydligen som representant för en förening som enligt Wikipedia drivs av ett antal personer “alla med erfarenhet av att anse sig oskyldigt dömda i svensk domstol”. Det du!

 6. I sverige har män dömts för våldtäkt enbart på offrets vittnesmål utan någon annan bevisning. För några månader sedan meddelade högsta domstolen att man måste ha nån annan bevisning för att kunna dömma nån till fleråriga fängelsestraff.

  Efter att ha följt processen mot Butt så kan jag tänka mig att han skulle kunna vara oskyldig. Butt var under några år en väldigt framgångsrik manager för pop och schlagerartister och han raggade tydligen upp tjejer med löften om att de skulle bli stjärnor. Några av de tjejer som inte blev stjärnor anmälde honom flera år efter att övergreppen skulle ha skett och så hamnade han i kurran. Det fanns ingen som helst bevisning förutom tjejernas berättelser.

 7. Butt har väl iofs erkänt de faktiska omständigheterna i de fall han åtalades för (som bara var en delmängd av alla anmälningar mot honom) — att han använt falska löften, utsatta miljöer, droger, och förtäckta hot för att tillskansa sig sex med naiva småflickor — han delar bara inte domstolens uppfattning om att detta skulle vara brottsligt eftersom “alla i branchen håller på så här”. Eller som det så fint heter i hans senaste resningsansökan (som HD valde att ignorera tidigare i år), domstolens “avsaknad av kunskaper om det sexuella samspelet mellan folk i nöjesbranschen.”

  Utan att veta något om Assange och vad han egentligen gjort i det här fallet så är jag rätt säker på att han inte gynnas av att man drar in Butt i den här härvan.

 8. Fruktansvärt som the G betedde sig i målet. CIA my arse

  Jag ska till Malmö nästa vecka för att skriva om valrörelsen.

 9. Oj, “Nöjesprofilen” ! Så det finns några överlevande från den tiden här!

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004