Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

Är man festfixare så är man…

Categories: Internet
Sunday, Mar 27, 2011

Några diskussionspunkter följer. Alla tankar och uppslag välkomna.

* Tid och datum: Jag skulle föredra en fredag, snarare än lördag, och tycker ett par veckor behövs för planering. Vad sägs om fredag 8 april 2011 från klockan 20:00 GMT (en timma senare i Sverige) ända fram tills gryningen… Ingen fest får ju sluta med annat än att vi ser solen gå upp över, tja, vart vi nu hamnat vid det laget… Örebro… Göteborg… Zagreb… Wien… Vellinge…

*The A-list is the only list: Jag insåg snart att jag möjligtvis trampade några på tårna genom att inte nämna dem i den där lilla tänkta interiören jag inkluderade i förra posten. Inte minst att jag gärna vill se Lennart bustin’ some serious moves på dansgolvetSjälvklart är det så att alla som läser Pressylta någorlunda regelbundet, vare sig man brukar kommentera eller ej, är välkomna. Full anonymitet tycker jag vi ska undvika; ett förnamn räcker om man inte gett sig tillkänna förut. (Men jag är öppen för förslag om detta). Vad gäller gatecrashers och security så har jag redan anlitat min vän Tony the Juice, som tar med sig några av sina, ähm, business associates och sköter inträdet.

* The space: Min tanke är alltså att använda kommentarsfältet. Enkelt, smärtfritt. Fast idealiskt – och kanske i framtiden, om detta blir återkommande – borde man kanske utnyttja sånt där som IRC eller andra chattfunktioner där man dels har ett gemensamt space – allrummet, liksom – och dels möjligeheten att smyga iväg på tu (eller tre, för den delen) mans hand för… privatsamtal.

* The music: Idealet, återigen, vore väl att jag, eller någon musikaliskt mer vidsynt (=yngre), sätter ihop en playlist på Spotify, som alla knäpper på på samma gång! Jag vet inte. Har alla Spotify, för det första? Går det att greja med YouTube? Gärna mer input här.

* Övrigt: Att festen kommer att bli “bevarad” i textarkiviskt hänseende är ju klart. Men hur gör vi med foton, denna högväsentliga del av allt riktigt festande? Det måste ju finnas bildbesvis på allt det pinsamma som händer under partajet… Kanske alla måste ta ett foto på sig själv (och eventuella medfestande) och skicka till mig att publicera ett urval av dagen efter?

Som sagt, allt tankegods emottages med taxamhet.

21 Responses to “Är man festfixare så är man…”

 1. Du är rolig, du. Jag vet förstås inte hur det är med de andra damerna, men ska du få mig riktigt sentimental, not an easy bribe, (och ingen Baez) får du gå tillbaka ungefär hit: http://www.esquire.com/media/cm/esquire/images/freewheelin-bob-dylan-061808-lg-17830451.jpg
  Vi ser fram mot diskot.

 2. Gunnar,
  jag vet inte om det jag presterade på dansgolvet under tidigt sjuttiotal ens kan kallas moves – jag betraktade dans som en onödig omväg, bara… Sen följde en period då jag bara dansade när jag var full, sen en ännu pågående period när jag inte dansar alls (ens full). Jag tackar för inbjudan, men vill bara förvarna att jag kommer att koncentrera mig på att diskutera intressanta ting (om musikvolymen tillåter) med några av damerna och avsluta tidigt.

 3. Min IT-avdelning meddelar att det är hur lätt som helst att lägga in en chattfunktion – med betongen på “funk”, jag vill ha mycket funk i musiken – i partajposten, så det blir inga problem.

  Lennart, det blir inget “avsluta tidigt” för dig, det kan jag garantera. Det blir nakendans på esplanaden i Sorrentino innan natten är över. Believe me.

  Gabrielle, jag ser en stunds tårar trilla ner i shirazen när vi båda lyssnar på his Bobness och natten är som mörkast.

 4. Allt är OK med det lilla undantaget – och bry er för all del inte om det – att Spotify inte är tillgängligt i Österrike. Sådan är kapitalismen.

 5. OK, Spotify är ute ur leken. YouTube gäller. Det ska ordna sig, no probs.

 6. Detta bådar gott. Lennart verkar ha en typisk svensk kavaljersstil – inte det sämsta. Jag blev ihop med en kille en gång som på anklagelsen (från min sida) över hur lite han aktivt visade sitt intresse förnärmat svarade: Men jag stod ju placerad så att jag syntes!
  På något vis ser jag en snubbe i en skog som försöker undvika träden, liksom.

  Dansar gärna med samtliga. Poesi är inte min grej, har aldrig varit. Men om någon kan andra bra saker utantill så lyssnar jag gärna. I alla fall en stund.

 7. Spotify får inte heller tränga in på kroatiskt territorium – det vet jag genom mina studenter, själv har jag ingen aning.

  Kanske kunde jag få läsa en minidikt för Karin ändå, alldeles i början, långt innan Lennart “avslutar tidigt”. Jag tyckte också att det var roligt sagt.

 8. Låt oss etablera en sak. Det BLIR en (relativt) kort diktläsningsstund för alla som vill, alldeles strax innan Gloria Gaynor släpper loss och diskot är ett faktum.

 9. Låt det bli Allen Ginsburgs Howl, reciterad av en hyfsat dragen Gunnar, till ackompanjemang av präktiga flickors doakör.

  Därefter Stagnelius, reciterad av en hyfsat nykter Bodil, till tröst för alla som gått ned sig med Näcken och Sucken.

 10. Gabrielle, jag utnämner härmed dig till att bli poesi-koordinator, som kvällens första inslag (max 20 min) medan vi alla (de flesta) fortfarande är nyktra.

 11. Jo, Näcken kan jag ta.

 12. @Alla
  Just en måndagsmorgon vill jag nog påpeka att jag (eftersom Gunnar nämner Gloria Gaynor) hardly would survive på diskodansgolvet. Och Gunnars ord om att etablera faktum är lite oroväckande… Men jag kan sitta i panelen och fyllna till, det kan jag. Och grubbla på Karins snubbe-i-skogen-metafor.

 13. Ha ha ha .. redan kommentarsfältet här bjuder på en sann litterär upplevelse. Vågar jag överhuvudtaget beblanda mig med denna illustra skara?
  Men jag är ju nyfiken på alla dessa människor som blivit så levande för mig genom sina bloggar.
  Förresten, oroa er inte för dansen, grabbar! Alla kan dansa med rätt partner.. 😉
  Här skiner solen efter en kall natt.

 14. Hade inte några av oss en förfest vid körsbärsrullen, en stillsam med bordsplacering, men trivsamt var det väl, eller? Och några blev kanske bekanta med varandra där bland körsbären…

 15. Vilket osökt leder oss till denna höjdpunkt i musikhistorien: http://www.youtube.com/watch?v=gVSKKsQ_xzw
  (Där Gunnar även får lite dekortips…)

 16. Lennart, tack framför allt – nej, uteslutande – för dekortipsen! Jag hade faktiskt tagit som förebild baren på Tor Line-båtarna circus 1975: mycket fyrkantiga fåtöljer och soffor och sittdynor i “leatherette”, inga sparbeting på glasmosaiken, glitterboll i taket, mahognybord, prawn cocktails och Tom Collins, tjafs på jeansen, tjafs i baren..

 17. Doar gärna. Blev en gång lovad skivkontrakt som doa – om gruppen själv fick kontrakt alltså. Magisk mandarin hette den. Bestod av trummaskin, piano och två valthorn.
  Inte fan fick jag doa på skiva. Inte i övrigt heller.
  Men jag beundrar särskilt de där tjejerna som ofta doar Leonard Cohen. OM någon deklamerar något tonsatt så kan jag vissla biten. Särskilt Edelweiss.

  Klart att man skulle kunna ha en sån där fondtapet med bokskog? Apropå både Tor Line och Lennarts funderingar.
  Tapetblommor har man ju hört om, men det tror jag inte gäller någon här faktiskt.

  Jaja, nu ska jag hålla klaffen en stund. Ses!

 18. Karin, tack för konstruktiva tankar! Bokskogstapet särskilt, har just betsällt 20 meter, det ska nog räcka.
  Förresten, är det nån som är vegetarian? Jag tänkte ett lass pizza och hamburgare kunde komma väl till pass fram mot småtimmarna, men adderar gärna lite tofuburgers och lins- och tomatbaserad lasagna till menyn.

 19. Tor-line-båtarna, där kom ett nostalgikorn. Skutorna går väl inte längre? Sådan är…

  Karin, vi kan väl dejta upp med Lelle Cohen och doa till “There ain´t no cure for love”? När vi doat klart är han vår partyfånge, och det lär vara i sista minuten före “Closing time”, med tanke på hans ålder och hälsa och våra röster 🙂

  Och, Bodil, vi som nästan alltid är nyktra mellan nyår och midsommar (?), kan fortsätta med det. Virtuellt festande har – enligt min ringa erfarenhet – låg promillehalt, och fri hemkörning. Tjafs i baren lär inte förekomma, inte med så distingerade män.

  Rent tekniskt tror jag förstås det blir en smula oöverblickbart. Något som värden ser ut att ta lätt på.. Tiddelipom.

 20. Och drickat då? Är det bring-your-own-bottle, grogg, häxblandning eller får man försöka bräcka de andra festdeltagarna med nån mogen riesling? Jag kan anpassa mig, men tycker att det åtminstone ska vara ett obligatoriskt välkomstglas från firma Fred Loimer. Det borde gå att uppbringa även i Österrike 🙂

 21. “Champagne hela vägen, enklast så…!” som en gammal god vän brukade säga… Vi får tänka till på det där. Kanske vi kan sponsras av någon lämplig vinodlare…?

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004