Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

OS – en judisk sammansvärjning?

Thursday, Mar 3, 2011

Det här är – och vad vi har gjort för att förtjäna detta vet jag inte – loggan för OS i London 2012, om ni inte visste det förut.

Vad tycker ni den föreställer? En tidig kandidat var “Lisa Simpson giving a BJ to President Clinton”…

Nu vill ordföranden för Irans olympiska kommitte, Mohammad Aliabadi, hävda att det är fyra bokstäver Z-I-O-N…

OS som en judisk sammansvärjning följer alltså tätt i hälarna på Julian Assange™s utbrott häromdagen, liksom diverse bidrag från John Galliano, Charlie Sheen och Gauleitern själv, Mel Gibson.

Jonathan Freedland i The G vill se ondskefulla strömningar inunder dessa till ytan lätt fjolliga “hissy fits” från andra och tredje rangens content providers. Och att det är illaluktande traditioner som förs vidare här går ju inte att förneka, särskilt när de levereras av Assange™, kan man tycka.

Någon ville hävda, i fallet Galliano, att antisemitismen är det sista tabut, och att tabun blivit en bristvara för såna som gjort karriärer av dem… av vilket baksidan naturligtvis är att antisemitismen därmed blivit rumsren, i den meningen att rummet inte längre är t.ex. matsalen i bättre hem, utan själva det offentliga rummet.

Jag är inte övertygad om det. Men det tål att diskuteras.

11 Responses to “OS – en judisk sammansvärjning?”

 1. Andrew Sullivan var inne på att modevärlden med sina ideal är inherently fascistisk. Det kan ju ligga något i det. Personer med normalutseende som Galliano får då odla en tandborstsmustasch och skaffa outrageous åsikter för att passa in.

 2. Ha, den snabbskissen köper jag, Henrik! Det är bl.a. därför jag är antifascist och klär mig som jag gör.

 3. Tesen om OS=ZION lanserades, såvitt jag kan förstå, av en viss Rik Clay. Googla namnet för ingång till en både fascinerande och tragisk historia om en brittisk yngling som rör sig i new age-miljöer, möjligtvis stoppar i sig lite väl många svampar och under sina astrala resor börjar nysta i en världskonspiration som växer, växer, växer. Till slut blir det för stort och hans tar sitt liv – bara för att bli kultförklarad som djärv sanningssökare av den fanclub som hade hunnit bildas kring honom.

 4. Tack för tipset, Rasmus, men jag är inte så säker på att jag VILL googla honom… Jag får ofta yrsel av sånt där. Mina konspiratoriska år ligger dessutom ganska långt bakom mig, som du vet 😉

 5. Jag betraktar (kanske romantiserar jag?) Storbritannien som ett mycket designmedvetet land och tyckte att det skulle bli intressant att se vad de skulle göra av OS-loggan, Jag tar hellre de här vassa glasbitarna än ännu en nalle eller en räddhågset opersonlig swoosh. (Lisa Simpson är förstås den bästa tolkningen av vad de föreställer.)

 6. I och för sig, Håkan… Men det lite roliga med OS som konspiration är ju att konspirationer är till för att uppnå nåt maktrelaterat syfte, men vilket sådant skulle gälla här? Judarnas världsherravälde över 110 meter häck…?

 7. Marimekko kunde gjort det bättre. Det är färgen som är sååå fel. Och det hakkorsliknande uttrycket. Men något att göra Wow Politik av, nej.

 8. Jag fattar inte det här. Lisa Simpson är ju glasklart men “ZION”? Är det med hebriskt alfabete då? Eller arabiskt?

 9. Ursäkta min beskäftighet, Bengt, du kanske skojar på en högre nivå, men så här är det väl ”tänkt”:
  ZO
  IN

  Man får läsa de här bokstävlarna i en ZION-ordning då alltså… (inte så värst “hebriskt väl)

 10. I’m shocked. Lisa Simpson är ju bara ett barn. Dessutom är figuren till vänster inte ett dugg lik Clinton. Nej, jag tycker det mer ser ut som ett kritiskt moment i apelsinleken. Det faktum att loggan även finns i orange tyder på att jag inte är helt ute och cyklar.

 11. Quasimodo på rave party.

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004