Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

I am Retro Guy… with a bullet…

Categories: Kulturellt
Friday, Jun 17, 2011

Got my finger on the trigger / I’m gonna pull it…

Fotot skriker ju åttiotalet så mycket det vill… (och inte bara för riggen, utan att “Lapidus” är en sån typisk 80-talsparfym; man kan lukta på den här på cheapsmells.com)

Men är det nån som har läst Jens Lapidus? Är det bra? Av Ulrika Stahre i AB att döma låter det som en slags deckare man (undantagvis) kanske borde pröva på…

Ge mig vägledning. Är det (1) Genialt; (2) Habilt; (3) Oläsligt.

I await the wisdom of the crowd.

21 Responses to “I am Retro Guy… with a bullet…”

 1. Har inte läst, hyfsad tidsanda-skildring, Stureplans-språk, habilt – allt enligt vännen i bokklubben.
  Men det är för kul hur bra han gör sig på bild, pånken! Agent 007 med rätt att döda?

 2. Har läst och gillade. Åtminstone ettan, tvåan, som jag jag också har läst var mindre bra. Ungefär som Gabi skriver, fast det jag gillade var hur han faktiskt fått till samhällskritik från invandrarhåll genom språket. Mycket kul slang: värsta svennetänket, shunnen maxat borta.
  Sånt.
  Jag tyckte nog att det var en stor del av behållningen.

 3. Så köpa ettan i pocket kan du kosta på dig, tycker jag.

 4. “shunnen maxat borta” – du ser, det är inget för oss ärkekonservativa 🙂 Men jag gillar honom som fenomen.

 5. Jag gillar honom också, kul med snygga män.

 6. Vi har bara snygga män här på Pressylta. Det är en del av konceptet.

 7. “Vi ska ha den snyggaste servitrisen här på stället!”

  -autentisk replik av en stekare (skulle det kallats nu) på Riche, citerad av någon i DN på 90-talet. “Hur kan man tro att det går att impa på sitt bordssällskap genom att köra med förtäckt sexism när man tar emot menyn?” sade sig reportern ha viskat till sitt eget sällskap. Båda replikerna kunde ha platsat i “Snabba cash”.

 8. Har just börjat läsa boken och fastnat direkt. Fortsätter den så,
  blir mitt tips (1) genialt.

 9. “men inte är det min sak
  att skilja mellan en vinlägel
  och en strutsplym”
  (Ekelöf)

 10. Från Lapidus till Ekelöf… Det är nästan som från Harriet Andersson till Rickard III häromdan… Branta backar, minsann…

 11. Har inte läst och … jag har en hangup som gör det lite svårt.
  På 70–talet fanns det någonting som hette “Lapidus Frontbyxa; byxan som klarar att de sista dropparna hamnar i byxorna”.
  Jag skulle vilja veta om de är släkt.

 12. Holy sh- nej, jag menar “Holy pee!” … Kanske det är där förmögenheten kommer från… inkontinensbyxorna… deckare… Sverige… stureplansriggar… de sista dropparna … Jag känner en roman på uppgång… en deckare!

 13. Håller med Karin S: det är kul med snygga män. Och så är jag imponerad av att han klarar av att skriva böcker och vara advokat och småbarnspappa samtidigt dessutom efter vad jag har för mig. Duktigt.
  Det här med Lapidus Frontbyxa ger en ny och oväntad dimension åt det hela.

 14. Ungefär som Thomas Bodström då. ähum –fast lite snyggare…ett tag till. Sen får vi se hur det går med byxan.
  Ja, Ja, jag vet, det är det låga skämtens sena timme!

 15. Enligt en snabb googling grundade Jens Lapidus farfars farfar klädmärket Lapidus på 1960-talet. “Reply hazy, try again”, som det heter.

 16. Till Gabrielle B: Hm, måste protestera ang Bodström fast det förstås är utanför ämnet egentligen (ursäkta, Gunnar!). Men min mycket fasta förvissning är att Thomas Bodström – till skillnad från Jens Lapidus – dels inte alls är snygg (har inte heller varit det), dels skriver illa. Det första grundar jag på egna intryck, det andra på recensioner jag läst. Nu lär ju visst Bodströms senaste bok vara bättre, men jag tänker inte läsa den heller. Så det så!

 17. Fredrik, hur i hela friden kan man ha en farfars farfar i livet på 1960-talet? Fem generationer på femtio år, inte illa pinkat (om det nu är det jag menar)

 18. Jepp, skribenten var nog aningen dimmig när han skrev det där, men det var den enda referens jag hittade. Misstänker att dom grundade märket cirkus 1882 (det årtal dom har i loggan) men att det såldes på 60-talet.

 19. Gabrielle; du – det var ett sent skämt i natten, apropå superduktiga pånkar: jag har heller inte läst Bodström , skulle aldrig falla mig in, och har heller aldrig tyckt han var snygg, Men det epitetet har han fått, i POLITIKEN, I POLITIKEN; Ingen kommer undan politiken.

  Jag skulle gärna läsa Lapidus just för tidskildringen: Men när man ännu inte har läst ut Krig och Fred, Miss Dalloway eller Kartusianerklostret i Parma, eller Lars Anderssons senaste: Då är inte Lapidus den man i första hand har tid med, med strutsvimpel eller utan.

 20. Åh, Gabrielle B, tack för det! Känns skönt att du inte heller tycker Bodström är snygg + inte heller tänker läsa nån av hans böcker. Oss Gabriellor emellan menar jag…

 21. Frontbyxa, minsann. Det är den sortens information man aldrig glömmer. Var är det man lär sig saker om inte på Pressylta?

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004