Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

Meta

Categories: Internet
Sunday, Jan 15, 2012

Min länklista har blivit något kortare, men desto mer naggande god… Jag har, med tungt hjärta, lagt Johan Lif och Jens Christian Brandt åt sidan, på grund av långvarig inaktivitet… Båda har väl alldeles för mycket att göra, och bra är det, men så fort bloggiga livstecken röjs återvänder de så klart till vad jag gärna vill tänka på som Elitfamiljen… bloggvärldens skuggregering… The Few.

In kommer långt om länge Gabis Annex… “På tiden!” som kungen brukar säga. Jag vill också rikta uppmärksamheten mot Erik Stattins nydesignade MyMarkup… Väldigt mycket min kopp av te just nu…

Snabbt Londontips, som avslutning: den som befinner sig i stan närmaste tiden bör styra kosan till Barbican och utställningen “OMA/Progress” om Rem Kolhaas och Office for Metropolitan Architecture… Massor av tänkvärt stoff, bland mycket annat om hur muséerna blir större och större till storleken, börjar bli “mini-städer”…

15 Responses to “Meta”

 1. Det var en något försenad julklapp! Men i rätt storlek, den här gången. Du minns väl de något för små trikåerna från förra året?

 2. Minns?!?! O ja… Men jag skyller på Clas Ohlson…

 3. Wow! Att tillhöra de utvalda, The Few… Det förpliktigar. Jag får nog börja tänka på att klä mig lite mer formellt. Kan jag ha bruna skor efter 18.00?

 4. Lennart, sorry: “Brown shoes don’t make it” (F Zappa)

 5. Oj, vilken ära! Att jag här befann mig i förnämt sällskap har jag förstått, men att tillhöra Elitfamiljen… känns nästan kungligt. 😉

 6. Ratar du Salongen, din…? Nej,det är ju inte någon blogg – du är i stället välkommen att skriva där någon gång (om något icke-anglo-saxiskt/icke-nordiskt, du vet).

  Stoj mi dobro!

 7. Nej, självklart ratar jag inte Salongen… men jag lägger inte in den i länklistan av samma skäl som jag inte lägger in Den Blinde Argus, där Gabrielle medarbetar… när det börjar luta åt “tidskrifts”-hållet, “publikations”-hållet, så är de visserligen bloggar jag läser allt emellanåt, men inte personliga bloggar som jag läser mer eller mindre dagligen…

  Skriva för Salongen vore kul… men “inget anglo-saxiskt, inget nordiskt”..? Då blir det sannerligen inte mycket kvar… skulle vilja snöa in på siouxindiansk ritualpoesi nån gång… den är väldigt vacker… Mina tankegångar om Celan känner du redan till, men dom handlar mest om översättning till engelska, så där kommer det anglosaxiska in igen… Jag kanske borde hitta nån övergiven rumän, som ännu inte blivit upptäckt…

 8. Ja, övergiven rumän – gärna! Salongen är ju europeisk, det glömde jag att tjata om, så den siouxindianska ritualpoesin ramlar också utanför. Visserligen är det här europeiska lite utsträckbart, men inte över Atlanten.

 9. Shit… Andorra?

 10. Frisch?

 11. Gunnar, tack för att jag adopterades av Elitklanen och tack också för den dörr som står öppen mot framtida Cosa Nostrakonglomerat. Emellertid kommer jag att vandra genom 2012 med näbben stängd och fingrarna fjärran tangentbord. Om någon undrar vad jag sysslar med finns svaret inbäddat i dagens kvällspress:
  http://www.expressen.se/kultur/1.2683838/en-hummerkniv-i-tassen
  När det projektet är avslutat får man följa ordinationen som skrevs ut av James Joyce: Exile, silence and… Vad var det tredje?

 12. Jens Christian; resultatet av det samarbetet ser vi fram emot. Exile, silence och…dressingown?

 13. Exile, silence och meditativt sökande efter pantflaskor. I fjärran papperskorgar.

 14. “… and cunning”…. Jag anar faktiskt något listigt här…

  Nej, det är bara att önska lycka till i arbetet! And watch your back…!

 15. Jens Christian,
  men jag kanske får “ärva” några av dina “gamla” texter till Salongen? Ja, jag ligger just nu i startgropen för en ny salongssäsong… Vilket väl redan märks lite högre upp i den här flätan. Någonstans vid svålen.

  I övrigt: Lycka till med ditt/dina projekt!

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004