Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

Tekniska framsteg

Categories: Internet
Saturday, Jun 16, 2012

Jag har en ny mobil. Den heter Shirley Lindblom. Nej, förlåt, den heter HTC One Plus, och är ett slags mellanting mellan mobiltelefon och padda. Den lagar i och för sig inte kaffe åt mig på morgnarna, men gör i princip allt annat.

Den har inte minst en kamera som förbjuder en att ta dåliga bilder. Jag är alltså ingen fotograf. Jag är, om något, Nicke Lilltrolls “frotrograf”… (åldersintyg krävs för att fatta den referensen).

Men så är det ju drottningens födelsedag idag, med flygvapnets rituella “fly-past” över Broadway Market på väg in mot balkonggänget på Buckingham Palace (republikanen i mig vill alltid se bombluckorna öppna…)

Och först var dessa choppers… Jag riktade mobilen uppåt, satte pekfingret mot symbolen (what else is new…?) och fick igenom bredvidvarande, ganska fiffiga mygg-helikopter-bild… who’d’ve thunk it…?

Nästa tekniska framsteg bestod i att helt enkelt återuppliva mitt förflutna.

Mycket av vad jag skrev kring 2000-2003 fanns bevarat, inte bara på något så anakronistiskt som zip discs, utan i Word 5.1 format…  Jag var inte ens smart nog att spara dem i RTF eller nåt… Och inte bara det – bevarat i Mac! (Jag kör nu PC, på teknikavdelningens inrådan)

Här är då lärdomen jag drog, efter många om och väldigt, väldigt många men. Ladda ner (gratis) Microsoft Word Starter, vilket är en basic ordbehandlare (och spreadsheet). Stäng av alla filter/blockerare i Options “Trust Zone”, dubbelklicka på filen – och dom dyker upp lika snygga och anständiga som när de först såg dagens ljus…

Detta innebär att ni inom snar framtid kommer att få läsa en hel del gamla, opublicerade texter, bl.a. om grungemode, poliser, Feltrinelli, surströmming, klasshat, samt benediktinska munkar.

You lucky people…

10 Responses to “Tekniska framsteg”

 1. Ser fram emot munkarna och surströmmingen (ej på samma tallrik). Och allt det andra, But who are you, Gothenburg Zizek?

 2. “Gothenburg Zizek”…? How very dare you?!?! Jag har inte rört vid droger sedan… minst… nittonhundra… arton…
  Jag menar, bara, excuse me…: http://www.guardian.co.uk/culture/2012/jun/10/slavoj-zizek-humanity-ok-people-boring?INTCMP=SRCH

 3. Ja, jag är väl daring…
  men drogtexten har jag inte läst. Och “excuse me” har jag inte hört sen jag läste Oates: Svart flicka Vit flicka, där en av huvudpersonerna började nästan varje mening med den frasen. Effektivt på nå vis. Ska kolla länken.

 4. Ja, Zizek-intervjun manar ju fram samma fråga som alltid: vilken drog kör han just här? I Decca Aitkenheads text är det ju klart sulfat, det här är tjackpundaren Zizek: hyperventilating, panikkåt, desperat olycklig… I andra sammanhang, i förbeställda texter inte minst, som i LRB, har han uppenbart skitbra braja till hands: kanske resterna av vad som finns kvar av röd och gul libb, det som var sextiotalets bränsle, jag tror faktiskt Zizek har en egen plantage i Beka’a-dalen… När han dricker chilenskt rödtjut är han bara trist, en Frank Baude utan baude…

 5. Men länken var ju gefundenes fressen. Klart tokig man, men på ett bra sätt.
  Och så det här då: “No, the art is to bring the serious message into the forum of jokes.”

  GunnarP upp i dagen!

 6. Jäpp…! Jag tror faktiskt jag hittat kvällens recept: Slavoj Zizek är Frank Baude på syra…!

 7. Nja, nä. Han har mycket tänk som verkar amfetamin, minst sagt. Men han är också en nödvändig fajtare, som man inte bara kan avfärda med hjälp av hans sämsta sidor.

  Zizek är också i sin ärlighet, sin armviftande, gestikulerande östeuropeiska caféstil, fullständigt omedial. Ingen coahing i världen skulle bita på honom. Inte ens när han sitter i en stol kan kameran riktigt hänga med. Och det är just det som är kul.
  Nu talar jag bara om hans person. Filosofin tar vi ett annat år.

 8. Jag var kanske överdrivet materialistisk i min tolkning, men absolut att hans associationsbanor liknar amfetaminbabbel genom hela intervjun… Och jag förnekar inte alls hans omediala djävelusiska oförutsägbarhet, den är mycket välkommen i vårt vattenkammade tankeuniversum… Det är bara när han blir incoherent som jag hör ekon av forna tider, forna droger…

 9. Olov Hyllienmark
  June 18th, 2012 at 9:37 pm

  Feltrinelli måste jag ha missat på ursyltans tid. Gjentagelse, takk!

 10. Ja, den fanns inte ens där, Olov… det är en recension som DN skandalöst förbisåg… ska lägga upp den snarast…

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004