Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

Frågor, frågor, frågor…

Categories: Uncategorized
Saturday, Dec 8, 2012

Är det verkligen klokt av Nordea att använda sig av Dominique Strauss-Kahn i sin annonsering? Än mer, är det verkligen klokt av Dominque Strauss-Kahn att överhuvudtaget ta jobbet? Mest av allt, är det verkligen klokt av kvinnan på bilden, som knappt kan hålla handduken uppe, att le så förtröstansfullt?

9 Responses to “Frågor, frågor, frågor…”

 1. Aha! Du såg samma sak som jag, alltså… Jag twittrade om detta. Sannolikt min sista tweet, f. ö.
  https://twitter.com/LennartErling/status/273884097808576512/photo/1

 2. Oj, ja… såg inte din tweet, men ursäkta osmotisk kopiering, great minds think alike…! Dom ser bara så jävla självbelåtna ut, dom där två…

 3. Ingen anledning till ursäkt! Som du säger, great minds…

 4. Haha, nej, DSK och hans bröder är kanske inte den bästa reklampelaren…

  Apropå att rida på kända personer: någon mer än jag som finner “skandalen” kring de australiensiska radiopratarna aningen överdriven och dessutom inmängd med olust mot den gamla straffkolnin där man nu är öppet ohängda mot kungahuset? Okej, det var inte det smartaste radiostunt man hört om, men monarkin lever ju i symbios med medierna, och sjuksöterskans reaktion verkar inte direkt matcha själva händelsen, om man säger så. Man skulle gärna vilja veta litet mer om hur hennes situation på jobbet såg ut och om hur snacket gick på sjukhuset efter att skämtet avslöjats, men i nuläget är det naturligtvis knäpptyst om det…

 5. Magnus: Visst fanns där ett glapp mellan sjuksköterskans reaktion och händelsens dignitet, särskilt som hon inte fått någon anmärkning från sjukhusledningen, utan tvärtom stöd från dem. Sen måste jag dock hålla med dom som säger att själva radioinslaget var “ugly, lazy and artless”…

 6. Jo, det var givetvis inte snyggt, men det känns mycket överdrivet att beskylla dem (som somliga, främst men inte bara bland allmänheten på nätet, nu gör) för att ha direkt framkallat sköterskans självmord. Det finns en fet kulturkrock här: i massmedia vill man spexa och göra litet halvelaka skämt, särskilt riktade till en ung publik, på sjukhuset och bland litet äldre personer (och i Indien, som hon kom ifrån) är det verkligen inte gratis att retas med auktoriteter eller att få folk att se ut som om de drattat på ändan..

 7. Från en indisk eller spanskspråkig bakgrund – i vilket fall hade nog sköterskan och de här radiopratarna – och de organisationer de jobbade inom – helt olika bud på vilka attityder som är “giltiga pengar” i offentligheten.

 8. Ja, men nu har det hänt. Och vad man än må tycka har ett dåligt skämt fått enorma konsekvenser. Det är vad vi har att förhålla oss till.

  Radiopratarna har orsakat ett tragiskt självmord. Period. Kan vi ursäkta detta genom snack om “kulturkrock” eller kanske generationsmotsättningar och liknande? Fakta ligger på bordet och det är vad vi har att förhålla oss till.

  Jag vinnlägger mig alltid om ett vårdat språk men nu måste jag få säga: f-n vad jag är less på alla j-a ursäkter från obildade och omogna postmodernister. Radiopratarna orsakade – givetvis oavsiktligt – ett tragiskt självmord. Hur kan ni ursäkta det?

  Vi får alltid bära ansvaret för resultatet av våra handlingar oavsett vilka avsikter vi hade. Skall det vara så svårt att begripa?

 9. Bra rutet, Bengt! Det finns inga ursäkter, bara eventuella förklaringar. Jag tror i och för sig, av vad jag sett, att de två radiopratarnas ånger/ångest är fullt genuin. Det är ledningen för radiobolaget som kommit med undanflykter och ursäkter. Om jag ska tala för mig själv så har jag alltid känt ett instinktivt motstånd mot alla former av “förnedringshumor”, vare sig det gällt Dolda Kameran och Kalle Sändare på 60-talet, eller Ali G och såna här busringningar på senare tid. Humor som skapar sina egna offer är aldrig rolig, enligt min mening.

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004