Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

Till sist…

Categories: Uncategorized
Thursday, Dec 20, 2012

Här får vi väl då så sakteliga ta farväl av varandra. Efter midnatt kan man som bekant inte räkna med att… att det finns något kvar. Jag har inte hyrt nån bunker, inte åkt till den där byn i Pyrenéerna, jag har ju för jösse namn inte ens ätit middag än…

Men, som sagt, är det över så är det över, och det är ju ingen idé att gnälla om det.

Jag undrar, lite grand som i Doonesbury just nu, vad jag ska ha på mig. Jag köpte en rätt fräck jeansjacka nyligen, jag skulle kunna ha den på mig, under en svart kavaj till exempel. Svarta brallor, mina svarta Converse på fötterna.

Det beror ju lite grand på hur världen går under. Blir det att vi alla drunknar i det här jävla pissregnet vi haft i åtta dagar så är det ju mest badbrallor som gäller. Krockar vi med solen så är det lik förbannat badbrallor som gäller, med en liten flarra Ambre Solaire invirad i handduken.

Vad kommer jag att sakna mest? Rödvinet, tror jag. Ett par-tre kvinnor, ett par-tre män, samt en och annan mitt emellan. Slotts kaviar. Bachs kantater. Doften av hav.

It’s been a pleasure. Sköt om er.

21 Responses to “Till sist…”

 1. Intressant att du placerar rödvinet före ett par- tre kvinnor. Jag tror jag skulle placera ett par tre- män, rentav fem, före rödvinet. Men men. Man är som man är. Och vad hav och Bach anbelangar så är vi överens. Hummer kan jag lägga till. (Som jag inte ens hunnit äta i år). Och en whisky från Irland. Det hjälper mot regn. Nu, strax, innan vi steppar into the Avalanche.

  Fast jag för min del tänker överleva. Det räcker att jag nästan dött en gång. Nu får nån annan pröva.

 2. Utan rödvinet skulle nog inte somliga kvinnor, och särskilt inte somliga män, se så… utvalda ut. “Beer goggles” heter det här över.

 3. Aha. Jag kanske har gratis inbyggda såna ; )

 4. Hoppsan, jag hade glömt vad som var på gång… Jag som köpte en hela Lagavulin på väg hem från jobbet idag, visserligen bara 16 års, men… Nu hamnar jag i ett dilemma: ska jag korka upp nu, eller… jag kanske ändå kan (måste) köra i morgon bitti? F-n också!

 5. Lennart, vad nu än Lagavulin är, sänk den omedelbart…! Jag håller just på att jobba mig igenom tretton år gammal matlagningssherry… why waste it?

 6. Enligt Weltuntergang 2012 som har hela schemat tar det slut vid midnatt i morgon (gratis 3D-brillor kommer att delas ut strax innan slutet), så du hinner nog springa ut och skaffa en flaska Lagavulin.

  Själv sitter jag och funderar på om jag ska tulla på den prima japanska single malt jag köpte till mig själv i julklapp (lite feltänk där).

 7. På tal om 3D-brillor, den här länken är helt enorm, årets bästa rymdbilder från Slate, det är så man tappar andan ibland…
  http://www.slate.com/articles/health_and_science/bad_astronomy/2012/12/best_astronomy_images_2012_see_the_most_beautiful_images_of_the_universe.single.html

 8. Gabrielle. Ja, Bacchus är nog mången kvinnas största rival. (så dock inte enligt Gunnar)

  Och ni andra: Ni har överlevt, men hur mår ni idag? 😉

 9. I feel fine! http://youtu.be/Z0GFRcFm-aY

 10. Undergången ska tydligen inträffa på självaste julnatten, läste jag i en tidning. Allt enligt forskare från Göteborg.

 11. Just nu tyder det mesta på att den inträffar om lite drygt två timmar

 12. Malou ; )

  Och: Tar ni ingenting på allvar pöjkar?

  Samt: Gunnar – vi glömde sakna hundarna. Din pudel, min golden. Samt elefanterna, renarna och hästarna, kanske någon enstaka gris, get, snöripa, pilgrimsfalk och utter.
  Här behövs en ark!

 13. (Oops, den där räknaren verkar skicka folk vidare till suspekta sajter nu när http://youtu.be/9bZkp7q19f0 passerat 1 miljard visningar. Skulle ha förutsatt det :-/ Gunnar, du kanske kan plocka bort länken?)

 14. Fredrik: done!

 15. Gabrielle: jag försökte koncisera till sånt som skulle vara i den evighet vi fortfarande kan ramla in i, vi har ju några timmar kvar. Jag tycker om hundar och kameler som alla andra, men på min personliga dagordning ingår de tyvärr i “övriga frågor”.

  För övrigt, läste jag rätt nån imbecill hade ++satsat pengar++ på att jorden skulle gå under…? Vinsten skulle alltså utdelas när? … hur?… varför?

 16. Så klockan är nu 22:03, jag hör att QI just börjat på teve… Om jag går och lägger mig nu, kan nån väcka mig om nåt händer sista två timmarna…? Bara skrik “ÖIS är bäst!” så vaknar jag med ett ryck, ingen fara, kalashnikov at the ready… Happy apocalypse!

 17. Vaja con Dios!

 18. Det är nog inte nån särskilt bra idé just för ögonblicket, Gabrielle… Har Dios ställt till med all den här undergången så är nog det sista jag vill göra att vaja med… hen.

 19. Vaja ändå da.
  Men jag har aldrig fattat hur folk som uppfann atombomben, anlade förintelseläger mm tror att någon högre makt har ställt till med all förstörelse. Lite ansvar får väl mänskligheten ta själv? Gud är ju ingen företagsledare med utsläppsrätter. As far as I know.

 20. Kallas teodicéproblemet. http://sv.wikipedia.org/wiki/Teodic%C3%A9problemet
  Har inte med mig att göra, ity det inte finns nån gud. Happy Christmas!

 21. Känner till det gamla skolproblemet. Och jag kan heller ingenting om GAIS. Happy!

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004