Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

First footing

Categories: Uncategorized
Tuesday, Jan 1, 2013

balloonPå balkongen mitt emot dansar en ensam gul ballong dagen-efter-tango i den kyliga brisen.

Det är väl så här nyårsdagar ska vara, med den blåa himlen och solskenet, en rekonstituerande promenad i parken, en pint of Guinness och en cheese-on-toast på The Hop & Glory…

Mitt nyårslöfte till mig själv är som vanligt att ha mycket mer skoj. Jag funderar på att börja röka igen, cigariller är förfärligt goda ibland, det är bara det att det blivit så jävla dyrt. Och utomhus.

Närmast i planeringen ligger som sagt dock att bygga min pop-up studio i badrummet: hur det ska gå till med akustiken ska jag dryfta med ett par ljudtekniker inom kort, men jag siktar nog på ett stort draperi framför badkar och annat porslin, för att få ner ekot.

Faktum är, den här posten skriver jag egentligen bara för att det ska stå “January 2013” i arkivet… Nästa år är det nästan tio år sen jag började skriva blogg. Blimey.

Här kan man läsa om den första foten, förresten.

6 Responses to “First footing”

 1. Om du börjar röka igen, hälsar jag dig välkommen till en liten, men tynande skara. Jag har rökt pipa och cigarr sen 1980 (detta skrivs med pipan i mun), men är fortfarande inte beroende. Under besöken hos mamma i Sverige kan det gå veckor utan att jag röker, eftersom mamma inte tål det. Här i arbetsrummet i Manchester blir det desto mer. Det tillhör trivseln, liksom det rikhaltiga biblioteket, där din bok om Gustaf Ericsson tillhör litteraturen jag ideligen återkommer till. Men det blir svårare och svårare att komma över tobaken. Att besöka stans enda kvarvarande tobaksaffär är krångligt, så oftast blir det att jag köper piptobak i Tesco. Och där finns en kärring anställd som varje gång hävdar att de inte har piptobak till försäljning. Var enda gång får jag övertala henne att dra undan de skyddande dörrarna och visar henne på sortimentet av fem olika sorter, som hon varje gång förklarar är tobak för rullcigaretter. De cigariller som finns i det normala utbudet i engelska butiker smakar ingenting, så de får man köpa när man är ute och flyger.

 2. Ja, att hitta cigariller utan pappersfodral är en svår konst, det kommer jag ihåg… Jag är nog som du vad gäller beroendet, för nån gång i månaden sådär tar jag mig en liten puff (vänner bjuder!) men utan att för den skull falla ner i träsket…

 3. Dina tobaksvanor påminner med andra ord om champagne, som ju skall vara torr, kyld och gratis.

 4. Ja, tiderna är ju som dom är… åtstramningar på alla håll…

 5. Jag brukar säga till mina rökande snusande vänner att jag nog borde börja röka igen, för att bli en bättre scribe ; )
  ALLA avråder mig. Men eftersom jag aldrig varit beroende av cigaretter, gör jag som jag vill (Tänk om jag svimmar som en elvaåring?)

  I alla fall: Jag avråder dig, eftersom du har så många andra trevliga laster som lyfter författarskapet..
  Och så tyckte jag om att sent i livet få veta det där om first footing. Gillar sånt vidskepligt som du vet.

  Goda dagar och nätter tillönskas dig!

 6. Tack, Gabrielle, jag får väl fortsätta snylta på vänner och bekanta…

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004