Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

Utgången

Categories: Svenskt allmänt
Monday, Sep 15, 2014

Valutgången är jag inte mannen att analysera på något större djup, det får ni göra själva. Två saker bara. Först är det ju riktigt synd att Fi inte fick något mandat. Vad jag förstår får de sina röstare från de flesta politiska läger, men huvudsakligen sådana som annars skulle röstat V. Som i sin tur verkar ha gått upp en promille. För det andra, SD:s framgång… Ack ja. Jag får helt enkelt citera mig själv.

Demokratin är som bekant bortkastad på en del. Och det är ju inte demokratins fel, eftersom en fungerande demokrati enbart speglar rösternas fördelning. Det är i stället de röstandes fel. Palestinier i Gaza som röstar på Hamas, algerier som röstade på fundamentalister i stället för FLN, fransoser och irländare som röstar fel i avgörande EU-frågor, anglikanska kvinnor som röstar emot kvinnliga biskopar, och så vidare, i evigheter… Det blir omval efter omval efter omval, tills de röstat rätt.

Gott så. Varför skulle vi vara så annorlunda? Varför skulle demokratin inte kunna vara bortkastad på en del – bara för att det handlar om Sverige?! Är vi så speciella?!

Det borde väl inte ligga bortom mänsklig (särskilt inte svensk) uppfinningsrikedom att hitta och publicera namnen och adresserna till de som röstade på SD. Och sen? Sen går vi bara dit och slår ihjäl dom med järnrör. Job done.

11 Responses to “Utgången”

 1. F! fick 7% i Stockholm. Och det blir rödgrön majoritet där. Något att tampas med för min totalmoderata bolånebubbliga valkrets.

  Men det blev som jag sa till mina vänner: I landet en bortkastad röst p F! om man önskat regeringsbyte.

  Dorotea däremot är Framtiden, där röstar endast 0,6 % på SD. Och Västerbotten som vanligt stark röd majoritet + gröna. Noch ist Schweden nicht verloren.

 2. Det lär ta ett tag innan alla handskrivna röster har knappats in, men jag kan redan nu konstatera att bland annat Junilistan, Led Zeppelin, Tengil, och Satanistiskt Initativ finns representerade. Samt Spindelpartiet.

 3. Tröst för tigerhjärta, Fredrik… Elvispartiet nowhere to be seen, I suppose…

 4. Det gläder mig att “Junilistan” klassats i denna grupp – ett “parti” grundat av avsatta bankdirektörer och misslyckade professorer. Men var är mitt favoritparti: Planskilda korsningspartiet?

 5. Någon förklarade för några år sedan att Kalle Anka till skillnad från Musse Pigg, Fantomen eller Svarte Petter fick sina röster räknade eftersom KA i alla fall i teorin kan ses som ett möjligt namn på en svensk medborgare (jfr Anna Anka). Det kan alltså finnas någon som heter så och som kan ha ställt upp. Att någon verligen (och i passet) skulle kunna heta Musse Pigg ansågs däremot omöjligt, trots festfixaren Musse Hasselvall… 😉 Därmed kasserades alla Musse-röster.

 6. Ingen fara. Både Kalle Anka och Musse Pigg vann valet ändå.

 7. Min bror har några intressanta synpunkter om det som pågår: http://olofpetersson.se/blogg/

 8. Biten om Musse låter som en skröna (eller kanske gäller den regeln för personvalet?). Jag är rätt säker på att man räknar alla valsedlar i riksdagsvalet, fast alla stavningar redovisas separat vilket förklarar varför Kommunistiska partiet just nu har “Kalle Anka Partiet” närmast före sig, och “Kalle ankapartiet” närmast efter sig.

  Flest röster av de som inte har tryckta sedlar har för övrigt ett anti-sionistiskt, homeopati-vänligt, bilderberg-hatande parti som vill avskaffa EU, vaccinationer, flyktingar och bankväsendet, och istället införa lagom mycket pengar och räntefria lån till alla.

  Näst flest har ett FaceBook-skämt.

  Apropå det här att demokratin är bortkastad på en del, alltså.

 9. Jag håller helt med Olof Petersson – funderade på samma sak när jag hörde Westerberg.

 10. Och slutligen: well said, Jonas Thente i DN idag http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/jonas-thente-medan-vid-diskuterade-tintin-och-lilla-hjartat-vaxte-sverigedemokraterna/

 11. PS http://www.expressen.se/nyheter/val2014/talmannen-sagas-forsvarar-jobbet/

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004