Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

Voiceover-Nytt

Categories: Uncategorized
Wednesday, Feb 4, 2015

Jag gjorde ett antal pickups på evangeliet idag. En svensktalande kännare – okänt vem – hade lyssnat igenom och producerat en lista på små misstag som krupit in. Den enda intressanta var min “tolkning” av Pilatus ‘Vad är sanning?’ Jag lät inte skeptisk, avfärdande nog… Men jag har alltid hört i frasen, inte bara skepsis, utan också ett mått av genuin undran, och jag tycker just den mångtydigheten sammanfattar figuren Pilatus. Men-men, sagt och gjort, jag skepsade på, lydig som jag är.

Det finns hundratals post-produktionsstudios i Soho, som denna, Halo på Noel Street. Problemet är att Soho håller på att förändras, och gentrifieras, vilket upprör många. De gamla kåkarna och pubarna, “glädjeflickorna” och “konstnärerna”, börjar försvinna. Nu finns det stora byggarbetsplatser på nästan varenda gata, lastbilar och cementblandare, avstängda korsningar. Och ett jävla borrande och oväsen, vilket gör livet till ett helvete för ljudteknikerna, trots tjocka väggar och ljudisolering. Vi fick avbryta flera gånger förra veckan.

På hemvägen fick jag ett mail från Francesca: har jag lust att auditionera för the voice of TV10 i Sverige? Visst, sa jag. Har aldrig hört talas om TV10. Kan det vara nåt?

11 Responses to “Voiceover-Nytt”

 1. Tian är Kinneviks senaste (alltså TV3, TV6, TV8, TV10…). Mest sport och dokumentärer, tror jag. OS och sånt. Ersatte ZTV för några år sen.

 2. Aha… Sport och dokumentärer är ju bra. Bara det inte är nån Fox TV eller sånt…

 3. Det känns så himla rättvist – enligt Gud är god ibland-modellen av Universum – att du får så här mycket flyt nu. Håll ut, så kan du skriva sen.
  Jag tror inte motsvarigheten till FOX finns i Sverige. Det skulle inte gå. Ser ibland en snutt av en oerhört mexikan-hatande krimserie där.
  Helt fascistoid människosyn. FOX = Ayn Rand + Billig Underhållning och falska analyser. TV 10 är lite mer doku och sport, som sagt. Samt förstås någon ruggig reality-serie där snutar kör upp utmärglade knarkare mot väggen.

  I alla sammanhang där “den redaktionella omgivningen” inneburit en viss tvekan, har jag alltid tänkt: Ja, men jag gör ju det jag gör. Och det blir bra. Så – good luck!

 4. TV10:s primära målgrupp är “män i åldern 25-59 år” enligt MTG, i den utsträckning dom nu tittar på “linjärteve” som det heter. FOX’s publik är 68 år i snitt, med en snittålder som ökar mer än ett år för varje år som går (dvs gruppen 25-59 överger kanalen), så det är nog lugnt 🙂

 5. Den demografin låter som klippt och skuren… En gång audade (?) jag för en Disneykanal för åldrarna 4-7 år. Det funkade inte.

 6. Man blir lätt förvånad över att det inte var Fox som gjorde den vitt uppstädade tv-serien “The Bible” häromåret (i USA sändes den av – History Channel).

 7. Det är Fox, som producerar The Simpsons och Family Guy….

 8. Man undrar ju. Har du en av de där avgrundsdjupa rösterna som används i voice-overs i Amerikat? En röst som kan framföra budskapet “Raider – kills twice as many bugs…DEAD” med anspråk på trovärdighet?

 9. 🙂 Min röst ingår i kategorin Honey on gravel… Inte avgrundsdjup, men kan få ner den en bit, om jag vill. De där amerikanska “In a world where…”-rösterna är faktiskt rätt omoderna numera, nu ska man helst låta mer som Garrison Keillor i den där Hondareklamen. I Volvoreklamen för XC60 hör du den i alla fall i någorlunda djupläge: http://vimeo.com/107239345

 10. Nu blev jag ju tvungen att googla efter Garrison Keillor-reklam. Undrar om Hondas projektledare fattade att copywritern för deras väldigt seriösa “Decisions” lånade ett Internet-meme för slutklämmen, Old El Pasos gamla “Por que no los dos?” (http://youtu.be/YSTJ5Xe-E8c). Kan ju inte direkt säga att jag blev sugen på att köpa en bil, däremot en smula hungrig.

 11. Fan, det blev jag med… Har inte ätit tacos på år och dag…

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004