Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

“Money’s scarce / Times are hard…

Categories: Uncategorized
Sunday, Dec 20, 2015

...Here’s your fucking / Xmas card”.

I morgon anträder jag resan till ett land norr om framtiden. Förhoppningsvis kommer också några rapporter därifrån. Under tiden hoppas jag Midvinterblot förflyter som planerat för alla mina tjugosex läsare. Jag ber om min hälsning till Eder Fru Moder, och ett gott nytt år därtill.

Minijultävling: Ovanstående post innehåller tre inte så särskilt väl dolda citat. Säg mig upphovspersonerna och vinn, som vanligt, en puss. Och, som vanligt, inget googlande!

12 Responses to ““Money’s scarce / Times are hard…”

 1. Med dåligt nät i ett krypin i Wiens 19e distrikt får jag nöja mig med att gissa att hälsningen till eder fru moder kommer från samme man som givit mig titeln på min blogg .

 2. Natürlich… All modern humors fons et origo.

 3. En blinkning till Thomas Engströms senaste bok tycker jag mig urskilja …

 4. Mmmm, inte medvetet, men “norr om framtiden” har ofta använts i boktitlar, om det är den du menar…

 5. Facit…
  Phyllis Diller.
  Paul Celan.
  Red Top.
  Och de tre namnen trodde jag aldrig jag skulle se i ett och samma sammanhang.

 6. Jag hade alltså fel. Fast litet rätt som man sade förrf i tiden. Red Top var definitivt påverkad av Axel Wallengren i sin stil vilket är en av orsakerna till att även jag gillar honom i högsta grad. Även Kusin Maud och morfar från Skövde hade nog haft nöje i “Den uppriktige portugalaren.”

  Även denna schalottenlök är något anfrätt av flarn. Giv mig en flarnfri schalottenlök du drummel!

 7. Inte förrän nu, på julaftons natt i ett hotell i centraleuropa har jag haft tid att lyssna på klippet. Fantastiskt! Det var nog det bästa julkortet.

  Om jag får bli litet personlig så här i julaftonsnatten:Som ung var det min dröm att kunna spela boogie woogie så där. men det blev aldrig av, jag var för klumpig som med det mesta annat. Men gymnasieföreningen i Härnösand anordnade ibland boggie woogietävlingar på Brännaborg där vem som helst fick ställa upp och visa sig på styva linan. Jag blev ytterst förvånad när en av mina klasskamrater, en flicka som verkligen inte var något ljus i klassrummet, plötslgt steg upp på scenen och rev av en våldsam boogie till publkens jubel och vann hela tävlingen. Sedan blev hon dessutom bra placerad i svenska mästerskapen i skridskolöpning (en sport som fanns förr i tiden). Jag var litet småförtjust i henne men då var det ju för sent, hon var redan berömd och eftertraktad. Jag skulle ha passat på när hon bara var en obemärkt sparv under latinlektionerna.

  Ja, det var bara det jag ville säga. Hoppas ni ursäktar och Thank you for the music.

 8. Det var mer än välkommet, Bengt O….! The love that passed you by. Boogie-woogie och skridskolöpning. Jag kommer inte på någon bättre anledning till frieri.

 9. Och som en liten bonus, här Johnsson och Ammons (tillsammans med en ung Lena Horne) från 1941: https://youtu.be/mIVJw8yX6GY

 10. Helt underbar! (Och mycket mer backbeat än i den modernare versionen…)

 11. Det kaxigaste “Hey, hey, hey!” jag någonsin hört i en låt. Vilken man – och galet tuff rytmsektion därtill.

  https://www.youtube.com/watch?v=yqzsaS2wP1I

  Någon skrev i en kommentar att ett mycket ungt AC-DC gjorde en cover av samma nummer, det är verkligen inte svårt att tänka sig. Med Angus Young i skoluniform, öldränkta röster och allt. 😉

 12. Tror dock jag kan bräda alla med min kusin Oscar https://www.youtube.com/watch?v=NTJhHn-TuDY

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004