Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

Så var det dags igen… +++++

Categories: Brittiskt allmänt
Tuesday, Dec 1, 2015

Omröstningen i parlamentet kommer visserligen först nästa vecka, men det är dejà vu all over again… Det ser ut som UK kommer att bomba IS. Samma idiotiska resonemang, samma bristfälliga legalitet, samma tomt skramlande faktoider: den här gången inte att Saddam kan bomba oss om 45 minuter, utan att det finns 70,000 marktrupper som kan strida på marken mot IS. Det finns mellan 60-70,000 oberoende trupper som har fullt upp med att strida mot Assads styrkor uppdelade på flera hundra smågrupper, ibland dem al-Qaidarelaterade, som har litet eller inget intresse av IS.

Och vem ska man bomba? Civila, naturligtvis, och därmed rekrytera ännu fler IS-anhängare. De som vet säger att det finns förhållandevis få IS-ledare kvar i Raqqa, de är utspridda och ständigt i rörelse. Ledargarnityret kommer inte att bli bombade, för de har internet. Alla vet att man inte vinner någonting med aerial bombardment, det behövs marktrupper. Men man vägrar sätta press på Erdogan att låta kurderna och yiziderna göra sitt jobb och isolera IS på marken, därför att Erdogans bundsförvanter tjänar kosing på olja från IS-kontrollerade anläggningar (de köper råolja för en miljon dollar om dagen…)

Men omröstningen i parlamentet kommer att gå igenom. Ett minidrama i alltihop är att det råder kaos i Labour. Corbyn ville ha inpiskat röstande mot regeringens motion, men fick ge efter och gå med på en free vote, dock inte utan att ha vunnit en slags moralisk seger med partimedlemmarna ute i landet i majoritet bakom honom, enligt mätningarna. Men det är Corbyn som ställer de rätta frågorna just nu, frågor som går till sakens kärna, bortanför svamlet från Start-the-War-koalitionens fåtöljgeneraler.

PS: Cameron anklagar Corbyn för att vara terroristsympatisör.

PS: Fel av mig! Parlamentsdebatten blev tidigarelagd, pågår just nu (här The G:s rullande bevakning) och omröstning ikväll.

PS: Läs Ewan MacAskill om Camerons ytterligt suspekta resonemang om de 70,000 trupperna…

PS: Här är en annan “som vet”, Nicolas Hénin…

PS: Och så vann bombfalangen med 174 röster… What could possibly go wrong?

PS: Detta än mer förödande om Cameron och de 70,000…

6 Responses to “Så var det dags igen… +++++”

  1. Nog är det dejà-vu time – samtidigt är ju något slags markkrig svårt att undvika om man verkligen skulle vilja lösa problemet med IS – och egna markinsatser, de berömda stövlarna på marken, har man, av skäl som vi alla känner till, varit mycket obenägna att tala om. Inte bara i London utan också i andra huvudstäder.

    Såg f ö på BBC News ett mera “light-hearted moment” i parlamentet, där Corbyn berättade hur han i yngre dagar hade läst Maos Lilla Röda och skickat ett beundrande brev till någon kinesisk koryfé, möjligen t o m till den höge ordföranden själv,. Varpå Cameron svarade, under husets skratt och jubel, “I want to know more about the little red book!”. Jag fångade bara den här episoden i flykten på tv och hittar den inte nu på BBC:s sajt; stämmer den här bilden av självironisk röd nostalgi?

  2. Nej, det var John McDonnell, Labours ekonomiske talesman, som under svaret till Osbornes Autumn Statement förra veckan började vifta med den lilla röda, och därmed drog bort all uppmärksamhet från Tories brutala nedskärningar… Ännu en felspark från Laboursidan.

  3. Ahaa! 😉 Kan tänka mig minst sagt blandade reaktioner i Labours inre kretsar på denna fadäs.

  4. When will they ever learn / when will they ever learn?

  5. Fast Benn höll ett lysande tal, har jag hört.

  6. Ja, det var det, även om han aldrig sa exakt vad det var UK kunde tillföra en 14 månader gammal bombkampanj. Mer bomber? Jovisst, men ändå… https://www.youtube.com/watch?v=m_dRCzd19Uc

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004