Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

En skylt säger så lite

Categories: Brittiskt allmänt
Monday, May 16, 2016

Penton

London rymmer många mysterier. Ett av dem finns på Pentonville Road mitt emellan Angel och King’s Cross. Från höger räknat har vi ett övergångsställe med stoppljus, en gatskylt samt en ensam pelare med skylten “Deaf blind people“. Inget mer.

Jag har åkt förbi tusentals gånger och tänker alltid, “Ja. Men. Vadå?” Döva blinda människor så där i största allmänhet, liksom? Eller…?

Orden har i alla fall inget med övergångsstället att göra. Jag har kollat lite lätt om det finns något institut i närheten som befattar sig med döva och blinda människor, men det gör det inte. Och då skulle det väl också stått något mer preciserat på skylten.

Det kanske bara är en stilla uppmaning till oss hålla blinda och döva människor i tankarna. Kanske finns det rent av skyltar i andra delar av stan med “Halta lytta människor”, “Gamla skröpliga människor”, “Fattiga hungriga människor”.

7 Responses to “En skylt säger så lite”

  1. Du tycks inte vara den ende som har lagt märke till skylten… 😉 Hittar dock en charity som kallar sig Sense UK, de jobbar just med döva och blinda personer – och skall ha huvudkontor på just Pentonville Road. Kan det vara deras skylt? Det finns en sida om dem på http://www.cambridgeshire.net (??)

  2. Här en annan länk: https://www.sense.org.uk/content/who-we-are-and-what-we-do

    Dom hade jag missat, but it still doesn’t make Sense UK Det finns fortfarande bara ett induktivt inte ett deduktivt samband mellan skylten och organisationen. Det är som att sätta upp en skylt nära parlamentet med “Politiker lobbyister ministrar”. Eller “Poliser skurkar domare” nära Scotland Yard. Vad är det man vill ha sagt, när det uppenbart inte handlar om att hitta vägen? Vilket för i alla fall de blinda ändå är ett a priori-problem, vad gäller skyltar. Jag är fortfarande lika konfys.

  3. Det här är hur kul som helst. Jag ser nu på GoogleMaps att Sense UK’s högkvarter ligger just i byggnaden bakom skylten! Men frågan kvarstår hårdnackat: “Ja. Men. Vadå???”

  4. Det är inte så trivialt som att det är en upplysning till taxiförare och färdtjänstförare, om det nu finns färdtjänst i UK, att de ska hämta respektive lämna av passagerare vid skylten? Ursäkta om jag har förstört någonting.

  5. Nej då, inget är förstört, jag lovar, mysteriet finns kvar! Så kan det dock inte vara beroende på att det alltid är parkeringsförbud såpass nära stoppljus. Dessutom har byggnaden bakom sin egen parkeringsplats, man ser lite grand på bilden distansen mellan staketet och byggnaden, det är där man parkerar. Dessutom placerar man aldrig sådana skyltar för bilförare “jämsides” med vägen utan i vinkel mot den, annars ser man den inte.

  6. Så enligt bilderna på Google Maps slutar cykelbanan där, med en påramp mellan skylten och trafikljuset. Det är dessutom ett vitt streck målat på trottoaren direkt efter rampen, så skulle tippa att skylten vänder sig till den där modellen av cyklister som har svårt att komma ihåg att dom inte är ensamma i trafiken, en modell som förstås är extra farlig för folk med syn- eller hörselnedsättningar.

  7. Bada-bing!

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004