Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

So, here we jolly well are…

Categories: Brittiskt allmänt
Sunday, Dec 9, 2018

Det här känns utan tvekan som den sista helgen vi lever under någorlunda normala förhållanden, där ordet ‘någorlunda’ does a lot of heavy lifting, som det heter. Efter mer än två år av krasshet, lögner, stupiditet och förtvivlan ska det – av allt att döma – komma till omröstning på tisdag kväll kl 19.00 GMT. Och det verkar mer eller mindre avgjort att Mays Withdrawal Agreement och Political Declaration kommer att röstas ner, fast med hur stor majoritet återstår att se. Under tiden rapporterar Independent att 52% av röstarna nu vill stanna kvar i EU. Too late, Bubba…

“What happens next?” är sedan några dagar tillbaka den överlägset mest använda frasen i medierna, med “The Meghan-Kate rift” som avlägsen tvåa. Theresa May kan knappast sitta kvar efter ett nederlag, så hennes avgång är väl det första som kommer att hända. Därefter förgrenar det ju ut sig i alla möjliga och omöjliga riktningar. Mot en ny Toryledare som förgäves försöker förhandla fram något “bättre” med EU och till slut tar oss tillbaka till samma situation som nu. Mot nyval, vilket för överskådlig verkar mindre troligt. Mot en andra folkomröstning, vilket medför sina egna, avsevärda risker. Mot ett Norge-plus som verkar stöttas av en majoritet MP’s, men som inte alls stöttas av… Norge.

Och så förstås mot en No Deal, med resultat i en samhällskollaps som i mycket liknar DDR:s i november 1989, fast med längre köer, ingen mat och inga mediciner, och ett gatuliv som får Paris just nu att framstå som en torsdagkväll i Vedbæk. Så för att avsluta på en rent praktisk not: matpaketen, alltså. Här en lista över några basvaror vi kommer att behöva: inga färsk- eller frysvaror; burkar (sardiner, tomat, soppa, grönsaker, etc); mjöl, salt, strösocker, peppar; chark (falukorv, isterband, skinka, salami); tepåsar, pulverkaffe och drycker med lång förvaringstid (juicer). Några askar Ibuprofen (400mg) vore också mycket välkommet. Jag publicerar koordinaterna vad det lider. Tack!

PS: Färska ägg är väl inte en så bra idé, ur drönarsynpunkt, även om man kan (metaforvarning!) göra omelett av sörjan. Hårdkokta, däremot…

6 Responses to “So, here we jolly well are…”

 1. Det är ju ni Londoniter som skulle ha fått den svenska regeringens broschyr “Om kriget eller krisen kommer” utdelad i massupplaga. 🙂

  Politikens frånvaro lyser / människorna här i bann, som Göran Sonnevi skrev för femtio år sedan i en helt annan situation. Den vettiga, trovärdiga och transparenta politiken, alltså,

 2. Vilken röra. Skaffa höns att ha tillsammans med vänner på nån usel bakgård. Så och skörda. Sardinfiske blir svårare. MEN – du kan ju alltid flytta “hem”. Ni är så välkomna!

  Men i denna röra; bra ändå om ni blir av med en tory-regering som säljer ut allt till de redan ägande klasserna. Kanske blir det så att vänstern svänger tillbaka just i England, och då får de ju verkligen “a lot of heavy lifting”.

 3. Snart är London i det tillstånd där Doris Lessing beskrev den post-apokalyptiska storstaden i “En överlevandes minnen”… Eller i varje fall delar av London, om det vill sig illa. Eller Belfast.

 4. Flytta “hem”… Jag skulle aldrig kunna vänja mig vid Eurovisionsschlagern, det är problemet. Men höns låter som en vinnare…!

  Doris Lessing är faktiskt väldigt underskattad som Londonskildrare.

 5. Vild debatt i underhuset och skogstokig chatt på Youtube intill den streamade videon. Men vilken härlig stämma Commons’ talman har: “ORDEEERR! Prime Ministööörr!!” 🙂

 6. Det känns som en helt surrealistisk utveckling att brittisk politik håller på att kollapsa på det här sättet, dessutom kring så pass basala frågor.

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004