Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

Vart tog mitt liv vägen?

Categories: Uncategorized
Thursday, Feb 7, 2019

Kort mail från en gammal vän idag, helt lakoniskt: Dušan Makavejev – I flew over Niagara Falls with this guy in Moses Znaimer’s plane. He was a funny, interesting fellow”.

Fan, vad jag önskar jag kunde säga nåt sånt…! Vad har jag att ösa ur? Jag skakade hand med Percy Sledge på Jazz Café en gång. R D Laing klev ur vägen för mig på en trång fest och jag sa: “Thanks, I like submissive people” (utan att då veta vem han var…) Jag har sett Ezra Pound, på avstånd, i Venedig 1969. Vad gäller filmstjärnor hade jag över tvåhundra Elvis, inga dubletter. And that’s it.

18 Responses to “Vart tog mitt liv vägen?”

 1. Jag och kända män – samt diverse kvinnor också kända. Don´t get me started. Det började med att jag stod jämsides med Ingrid Thulin på Operabarens toalett och tyckte jag var lika snygg. 18 år och idiot. Och sen…..

 2. Wow…! Men du har ett visst familjärt försprång också… 🙂 Dra gärna till med några fler!

 3. Kanns lite som en variant av “the friendship paradox”, det dar med att alla dina vanner har fler vanner an du.

 4. Fredrik, det där visste jag inte ens var a thing. Men det verkar ju stämma, i alla fall enligt Wikipedia…

 5. Joda. Det finns mycket. Men just nu förväntar jag mig att du skriver om Albert Finney. För visst sprang ni på varann en grådisig decembermorgon i Camden Town och undrade varför ni inte setts tidigare…?

 6. I wish…

 7. Hm…vad ska jag kunna berätta om i den vägen? Krockade med Harry Schein vid ett gathörn i Stockholm en gång, länge sen förstås. Köpte en LP (också, längesen förstås) av Pavarotti på NK, fick den signerad och bytte några ord. Han såg ut som en stor ledsen hund. Såg Stephen Fry i Melbourne en gång; han såg inte mig. Ja, det är väl ungefär det hele….
  Kan fundera över människor jag missat att se/möta i verkligheten. Min ungdoms idol Charles Aznavour är nog en sån. Fick aldrig tillfälle att höra honom live.

 8. Krocka med Harry Schein är inte dumt!
  En sak jag glömde, och det är helt sant: jag kände en man som kände en man som fick en Cadillac av Elvis Presley!

 9. Känner inte nästan alla någon som känner någon som fick en Cadillac av Elvis Presley? 😀

  https://www.theguardian.com/theobserver/2002/aug/11/features.magazine37

 10. Absolut, “hans givmildhet är legendarisk”, som det brukade heta i idoltidningarna, och särskilt med bilar, tycks det… Jag fick nöja mig med en begagnad Ford Mondeo som jag köpte för ett pund. Fast inte av Elvis.

 11. LI-I-I-STAN!, som Kristian Luuk säger:
  Nej, jag orkar inte, det är för många, minst hundra. Kanske en annan dag att jag gör din grej, Gunnar. Ber det förflutna gå ur vägen på ett party ; )

 12. Jag förstår så väl, Gabrielle!
  Kristian Luuuuk. Bara namnet gör ju att han platsar.

 13. Men just honom har jag aldrig träffat. Bara alla de andra från Ingmar Bergman till Jimi Hendrix till – just det – Ronald Laing.

 14. Du har träffat Hendrix!?!? Har du tvättat dig sen dess…?!?

 15. Haha. Han var rätt söt och blyg. Spelade på en klubb i Stockholm som hette Fenix, om jag minns rätt. Jag hade stadig pojkvän i sällskap back stage, så nada beröring.

 16. En lättnadens suck sänker sig över Islington…

 17. Rolig tävling.. får sänka stämningen med att jag varit på middag med Michael Heseltine i Oxford (arrangerat av den mindre reaktionära/mer karriäristiska torygruppen på universitetet). Han skröt ohämmat i två timmar, sedan var det slut. Till avdelningen spöken från Thatcher-eran får man även räkna Thatchers egen Sir Humphrey, Rob Butler som var rektor på mitt college på den tiden.

 18. Om Heseltine skrev Alan Clark i sin dagbok något av det mest drypande snobbiga jag hört: “Han fick köpa sina egna möbler”.

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004