Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

Inte Brexit heller, men Trump

Categories: Uncategorized
Thursday, May 30, 2019

Bara ett snabbt (gratis)lästips, innan jag försöker fundera ut vad i hela helvetet Ikeas rullgardinsinstruktioner betyder. David Runcimans artikel i nya LRB om Muellerrapporten är något av det bästa jag läst, inte bara om rapporten utan om Trump själv. Vad gäller obstruction of justice, jo, där finns mycket att bita i. Men vad gäller att ha konspirerat med ryssarna – ordet Trump brukar använda, collusion, är inte en juridisk term i USA – så står det ganska klart att någon konspiration aldrig ägde rum. Anledningen är enkel. Trump – likadant med hans medarbetare, som praktiskt taget alla är chancers, som Trump – “gör” inte konspiration. Han är inte kapabel till det. Det är aldrig chancers. En konspiration kräver samordning, kontroll, follow-through, och framför allt tystnad, helst i form av plausible deniability. Inget, säger inget, av detta ingår i Trumps psykologiskt-politiska profil. Tvärtom, faktiskt, när man ser på hur han ständigt saboterar sig själv. Nu senast i hans tweet om att “I had nothing to do with Russia helping me get elected”, som ju bara är språklig förvirring, men en mer än talande sådan.

9 Responses to “Inte Brexit heller, men Trump”

 1. Trump blir verkligen bara mer och mer virrig och paranoid. Bilderna från Vita husets gräsmatta igår där han högröd i ansiktet stod och skällde ut Robert Mueller, hans medarbetare, de många nyhetsmedier som gett utredningen det utrymme den förtjänade och överhuvud taget alla som inte blint litar på honom själv, alltihop tryfferat med hotelser – ett utbrott som ska ha pågått i omkring tio minuter – var både spexiga och skrämmande.

  Det är trivialt sant att Trump agerar som om han vore VD eller kung av Amerika, inte en vald president inom ramen för en författning och en republik. Men han verkar samtidigt ha obegränsat med energi för att starta och underhålla fajter kring bilden av sig själv och kring det han kallar “fake news”.

 2. Hoppas att du fått upp rullgardinerna vid det här laget. Från en gammal kundserviceansvarig på Ikea lyder annars rådet att titta väldigt noga på teckningarna, de är noggrant gjorda. Det kan vara svårt för oss ord-människor men följer man dem i minsta detalj får man i regel önskat resultat.

 3. Jo, det är goda råd, Olov. Problemet är att jag fattar precis hur det funkar, hur det ena klickar i det andra, för att uttrycka det tekniskt, det är bara det att bilderna inte riktigt stämmer överens med min tolkning. Ska göra ett försök i e.m… Om ni inte hör nåt mer av mig, ring ambulansen.

 4. Skit också. Mitt borr har avlidit. Laddade batteriet hela natten. Inte ett surr. Får låna Franks, men han är inte hemma. Återkommer.

 5. Detta är en av anledningarna till att det fortfarande saknas en rullgardin i rummet där jag sover. Kör i stället med ett vackert tyg från Nordafrika som rasslar i sitt spår men inte riktigt täcker hela fönstret. Hänger då ibland upp en lång rock bredvid ; )

  Måste nog åtgärdas. Men den andra anledningen till noll rullgardin är att jag tycker den där mojängen ovanför fönstret är lite oestetisk. Skulle föredra ett likadant arabiskt tyg till. Men då måste jag resa till souken, i Tunis. Det kan bli tröttsammare än Ikea.

 6. Sagan om rullgardinen, n:r 23.
  Tack för det, Gabrielle, jag vet precis vad du menar och håller med dig om allt. Den här rullgardinen är dock inte till för min nattsömn, för jag gillar grynings- och dagsljus när jag vaknar, inte mörker. Den här rullgardinen är lite transparent (den heter ‘Skogsklöver’ på Ikea! 20 pundare!) och jag ska (så fort jag hittat en borr) hänga den i vänstra delen av mitt c:a 2 m breda fönster, för det är där solnedgången kommer in och kokar ihjäl mig mellan 5 och 6 på e.m. på sommaren, precis när jag avslutar dagens arbete. Det irriterar mig enormt och Skogsklövern ska rädda mig, det är jag övertygad om.

 7. Det blir bra allting. Men vad tycker du om matchen?

 8. En poängräknande onsdagsmatch i Premier League. De kände varandra lite för väl för att det skulle bli särskilt intressant. Liverpool förtjänade segern.

 9. Håller med. Tråkigt. Visst var Kane trött, ur slag, inte hans bästa dag. Gillar honom. Vet inte ett jota om fotboll, mer än cirka 2 ggn om året. Och då inte heller ; )

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004