Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

Går det så går det

Categories: Brittiskt allmänt
Friday, Apr 24, 2020

Jag går alltså ut ett par gånger om dagen, för att handla, för en promenad i solskenet, men tack och lov har jag översättningsjobbet att hålla mig sysselsatt (jag vill inte tala om vad det är tills vidare, för jag väntar fortfarande på kontraktet).

Men en sak jag ser både utomhus och genom arbetsfönstret är att nedstängningen börjat uppluckras mer och mer. Och andra bekräftar ögats vittnesmål i rapporter här och var. De första två-tre veckorna var det som en söndagsmorgon helt igenom: väldigt lite trafik, några joggare, få människor i affärerna.

Fotgängare och joggare är det förhållandevis tunt med fortfarande, men trafiken är tillbaka nästan till det normala. Bussarna är visserligen rätt tomma, men bilarna är långt fler, och det under hela dagen, inte bara vad som brukade vara “rusningstid”. Jag tror många använder bilen bara för att överhuvudtaget komma ut, köra omkring en vända, se andra vyer.

Till saken hör ju också att regeringen vägrar uttala sig om planerna på att upphäva nedstängningen, om så bara gradvis. I Skottland och Wales har man nu börjat skissera när och hur det ska gå till – det här med “stoppljus”-metoden osv – men på presskonferenserna från No 10 säger man inte ett knyst. Kontraproduktivt, menar nu allt fler, och jag är böjd att hålla med.

Och det blir för varje dag mer och mer uppenbart att regeringen, i form av Dominic Raab, Matt Hancock och de andra, inte är vuxna situationen. Out of their depth, som The G skrev i en ledare häromdagen. Och den vi väntar på att lägga en stadig hand på rodret, vår helmsman, vår Churchill? Boris Johnson.

I rest my case.

6 Responses to “Går det så går det”

 1. Ska inte saga “vad var det jag sa” for jag har inte sagt det nanstans dar det gar att lanka till 🙃, men vem som helst som nagonsin interagerat med andra manniskor (*) torde val ha insett att lata en bunt minifascister ta over och inspektera varukorgar pa jakt efter chokladagg, brotta ner folk som levererar mat at sina foraldrar, etc och en massa annat korkat som inte har ett endaste dugg med smittspridning att gora men ger likes pa Twitter inte var hallbart (sag att senaste UK trenden ar name and shame av folk som inte klappar for NHS pa utsatt tid). Inte undra pa att folk tycker fuck this, precis overallt.

  Hancock later val iofs inte totalt bortkommen (for en utomstaende pa distans, i alla fall) men helt klart har ni inte tillrackligt manga vuxna dar det behovs, och det ar val som vanligt fler som manovrerar for ratt position inom partiet/framtida regering an som bryr sig om hur det gar far vanligt folk.

  (*) lyckligtvis var det ett tag sen jag sag nat fran “jag ar introvert sa jag ser inte varfor det har skulle vara nat problem” ganget, kanske dom trottnade pa fa stryk 🤕 🙂

 2. (nu tillbaka till Hendrix gamla favoriterkatter H & K. sooo good.)

 3. Utan att ta ställning för eller emot (men jag kan erkänna att jag varit tveksam, ytterst tveksam till FHM s attityd, i början). Så: Kolla de här graferna och plupparna och den sakliga informationen. Mycket bra av AB.

  https://special.aftonbladet.se/corona-perspektiv/

 4. Som kanske framgått har jag inga åsikter om de (förhoppningsvis) vetenskapligt grundade besluten hur man ska handskas med krisen, vare sig i Sverige, UK eller nån annanstans. Jag har ingen som helst expertis på det området. Vad jag emellanåt gör är att rapportera vad jag ser genom fönstret och, sporadiskt, ute på gatan. Plus en del reflektioner om hur brittiska politiker handskas politiskt med frågan, inget annat. Så jag har själv inte “tagit ställning” och kan inte säga “vad var det jag sa”. Jag hoppas bara det ordnar upp sig inom rimlig framtid och att vi får överleva.

 5. Tror inte vi argumenterade mot dig, mer random reflections typ 😀

  Sjalv har jag rort mig fran H&K till Baby Grandmothers, prima psykedeliskt fran 67-68, med folk som Hendrix hangde med nar han var i Sverige. Rekommenderas.

 6. Nej, så uppfattade inte jag det heller! Ville bara klargöra att det brister i min expertis just där och att mina inlägg får begränsa sig därefter.

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004