Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

Söndag kväll + +

Categories: Brittiskt allmänt
Sunday, Apr 5, 2020

+ Ska man titta på kungen eller på drottningen? Svar: Bill Withers.

+ Läs gärna, om ni inte redan gör det, Rasmus Fleischers initierade texter (‘Copyriot’ i länklistan) om teoretiska och praktiska antaganden bakom begrepp som virus, epidemiologi och immunitet. En av de mest läsvärda bloggarna som finns (när han väl bloggar).

+ Första, riktiga, underbara vårdagen. Nästan tjugo grader i solen. Magnolian i trädgården i prunkande pubertet just nu. Fåglarna vansinniga.

++ Kunde inte låta bli, tittade just på kungen, för jag fattade inte att det sändes vid den här tiden (drottningen om c:a en timma, 20:00 BST). Men, en fråga, varför läser han innantill från pappersmanus och inte från autocue? Jag vet att han är dyslektisk, men går inte de justeringarna i manuset att åstadkomma där också?

+++ Eeek! National spirit, future generations, good-humoured…

14 Responses to “Söndag kväll + +”

 1. Kungen? Knugen? Var inte det förra veckan?

 2. Oj, missat det! Såg bara just nu. I’m so behind.

  Men, vänta nu, den kom ju upp på SVT just i kväll…?!

 3. (ar “initierad” ratt ord for icke-specialister som reflekterar over vad dom last om ett extremt komplicerat amne? beror val kanske lite pa vad man lagger i det begreppet (och dar ar vi tillbaka till det dar med definitioner igen). men lasvart, och han vet vad han inte vet, i alla fall 🙂 till skillnad fran exempelvis en massa brittiska journalister, speciellt av den politiska varianten, som glatt demonstrerat hur javla korkade dom ar pa senare tid. jag menar, att Peston ens vagar visa sig efter “chemicals!” fiaskot…)

 4. Herrejesus, Fredrik, jag kan nog inte göra något rätt nu för tiden. Det var bara ett lästips. Jag retirerar nu till lässoffan och återkommer omsider.

 5. (nej, det var en definitionsfraga, inte ett klagomal 😀 och ett bra lastips fran din sida. som sagt, folk som kan skriva bra om vad dom inte vet ar en bristvara i dessa dagar nar alla med ett twitter-konto helt plotsligt ar specialister pa precis allting och tror att allting, aven saker som aldrig hant forr i mansklighetens historia, har exakt en given losning. “engineers syndrome” gone wild, liksom)

 6. Du har rätt, knugen pratade i tv igår. Kommentarerna på Facebook var inte nådiga …

 7. Inte knugens största stund, nej, men han låter tyvärr nästan alltid förnumstig och platt när han håller tal offentligt, särskilt i tv.

 8. Klokskap och hjärtlöshet i symbios…

  Gunnar: pressyltan är försedd med en röd varningstriangel. Varför?

 9. Röd varningstriangel däruppe i URL-rutan, menar du? “Not secure”? Sånt dyker upp emellanåt hos mig också. Jag tror det bara innebär att bloggen ligger upplagd som “http” och inte “https”, den säkrare varianten. Vet inte riktigt vad man ska göra åt’et, men jag tror heller inte riskerna är särskilt stora… Men andra vet kanske bättre?

 10. pressyltaredux.com fungerar bara over http, inte https (krypterad lina), sa exvis chrome visar “⚠ not secure” (och rekommenderar att man inte skriver in losenord eller kreditkortsnummer, vilket jag nog inte tankt gora anda iofs :-).

  (forsoker man anvanda https anda blir det stopp: “This server could not prove that it is http://www.pressyltaredux.com; its security certificate is from *.wpengine.com” sa ser ut som om IT-avdelningen kan behova gora en insats…)

 11. There you go…! Inga lösenord, inga kreditkortsnummer böra ifyllas!

 12. Alltsa, jag skrev inte “http://” det la den till alldeles sjalv. Men om det ar wpengine du anvander sa beskriver https://wpengine.com/resources/switch-website-to-https/ hur du andrar det har, eller i alla fall sager den att det gar och att “WP Engine automatically implements HTTPS on all websites hosted on our digital experience platform” sa att det kanske finns nan knapp nanstans.

 13. PS. Apropa virus och sant, vad ar din forklaring till engelska medias (och engelska extremt icke-initierade randos pa twitter) aningen egendomliga fixering vid vad sverige gor och inte? Har mina teorier, forstas, men du har ju betydligt mer erfarenhet av det dar landet.

 14. Twitter om Sverige vet jag inte så mycket om, men medias intresse bottnar väl främst i att man upplever det som att Sverige i princip gör tvärtom mot UK: ingen särskild self-distancing, barer och restauranger (och parker!) öppna, allt kopplat till tanken om flockimmunitet (som man ju snabbt övergav här). Skillnad kanske också i just det där med en högre grad av “tillit” i Sverige gentemot statliga och offentliga institutioner än i UK. Generellt måste man ju också konstatera att svenska lösningar, på vilka områden det än är från sexualfrågor till fångvård, alltid intresserat ett visst skikt av brittiska politiker/journalister/intellektuella/akademiker, osv, och det på alla politiska kanter: vänster-liberal-höger (Fraser Nelson i Spectator, t.ex).

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004