Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

(S)hitlists

Categories: Uncategorized
Tuesday, Jan 14, 2014

Det pratas (och jag väljer mina ord med omtanke) det pratas om hitlists och shitlists, detta med anledning av att Clintons lär ha ett helt spreadsheetdokument med fiender graderade 1-7, som i helvetet…

Själv har jag aldrig ens närt en tanke på att ha något sådant. Jag tror inte jag har några fiender, eller folk som gjort mig så illa att jag skulle börja mixtra med Microsoft Excel för att kunna komma ihåg det.

Däremot finns det en del (s)hitlists jag gärna skulle vilja vara med på, och Radio Islam är en av dem (tänker naturligtvis inte länka, men kan rapportera att den fortfarande ser ut som det är 1995…).

Det har alltid varit en källa till viss avund när jag råkat på kolleger som hamnat där som nåt slags “Israels nyttiga idioter”. Men jag vet inte hur man bär sig åt för att komma in på listan, om man skriver såpass (förhållandevis) lite om Israel som jag ändå gör. Det kanske finns en anmälningsblankett? Jag ska titta närmare och återkommer.

11 Responses to “(S)hitlists”

 1. Du vet väl att Ingmar Bergman OCH Bergmans ena dotter – har en svart bok där de skriver upp alla sina fiender. Många. Många. Folk tror fortfarande på woodo i intellektuella kretsar.
  Då föredrar jag Fran Lebowitz direkthet: They say that revenge is a dish best served cold. I think it´s good warm or anytime. And I prefer backtalking from confrontation, it reaches so many more people.
  Nästan enda gången jag njutit av en elakhet. Nästan.

 2. Man behöver knappt alls skriva om Israel för att hamna på de där listorna. Även den vagaste variant av kosmopolitism kan i dessa sammanhang kvalificera som sionism. Ett väldigt stort plus är däremot att ha ett judiskklingande efternamn. Beroende på övriga kvalifikationer kan faktiskt även helt vanligt tyskklingande namn omtolkas till att vara judiska.

 3. Jag har nu mailat Radio Islam följande:

  Jag skulle, som yrkesverksam författare och journalist, vilja ansöka om att bli inkluderad i Radio Islams listor så som varande, med ert eget språkbruk, “judeofil”.

  Inte bara har jag många judiska vänner och bekanta, jag är även stor beundrare av den judiska traditionen och kulturarvet. Dessutom är jag, och har upprepade gånger uttryck detta i skrift, Israelvän i precis lika hög grad som jag är Palestinavän. Jag ser det därför som en personlig och profesionell hederssak att bli inkluderad i Radio Islams listor.

  Mitt drygt trettioåriga författarskap inkluderar romaner, essäer, dramatik och kulturjournalistik. För ett smakprov, använd denna länk: http://www.pressyltaredux.com/bibliografi/

  Hälsningar

  Gunnar Pettersson

 4. Ursäkta en avvikelse. Men nu tänker jag igen på den rolige Paul Desmond, världens bästa altsax, som bytte ut sitt efternamn Breitenfeld eftersom – som han sa – det “lät alltför irländskt”.

 5. Ha! Perfekt!
  Fan vet hur man ska få Pettersson att låta judiskt, dock… eller ens tyskt…

 6. Bjornsteen. Petersonzky?

 7. It’ll fool no one…

 8. 17 också… Radio Islams epostadress funkar inte. Får tänka igenom nästa steg i kampanjen. Kanske sätta in en annons i Judisk Krönika…?

  Sorry, we were unable to deliver your message to the following address.

  :
  Remote host said: 554 delivery error: dd Sorry your message to radioislam152@yahoo.com cannot be delivered. This account has been disabled or discontinued [#102]. – mta1397.mail.bf1.yahoo.com [BODY]

 9. Skicka mejlet till Aftonbladet….

 10. Stettiner: ja, om jag fått igång en konversation med Radio Islam hade jag säkert gjort en sak av det. Jag tycker bara det är oförskämt att inte vara tillgängliga, men hela websiten ser ju ut som om ingen varit där sedan 1996… tumbleweed rolling across the road… existerar de fortfarande, överhuvudtaget?

 11. Nja, det där med Aftonbladet var nog lite ironiskt. Men det kan inte Du veta, jag ber om ursäkt. Det är nämligen så, att efter att ha kommenterat deras famösa ledare om “den korsfäste Arafat” hamnade jag på deras shitlista, som en av de största hoten mot kumbaya. “Det är sådana som du, som gör att det inte blir någon fred i världen”, skrev till mig en journalist med över 30 år på Aftonbladet bakom sig…..

  Jag vet inte om Radio Islam existerar fortfarande, men helt säkert dess anda.

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004