Pressylta ReduxPress. Media. Chark. GAIS. You know it makes sense.

Helg! Ingen Brexit!

Categories: Internet, Kulturellt
Saturday, Sep 28, 2019

Så jag kör ett reklaminslag i stället. Senaste par veckorna har jag alltså ägnat mesta tiden åt proceduren att få ut fem av mina gamla böcker i eboksformat, en plan jag planerat alltför länge. Nu har det skett…! Kors i taket. Tretton rätt på tipset. GAIS fixar oavgjort. Elvis lever.

Detta har skett tack vare att jag till slut hittade en mycket kunnig och bra person att fixa det åt mig, Daniel Åberg, som jag inte nog kan rekommendera i sådana här sammanhang. Allt har gått snabbt, smidigt och till rimlig kostnad. Min uppgift under processen bestod i att korrekturläsa de Worddokument som producerades av OCR-skanningen av böckerna. Jag har alltså korrläst gamla böcker som jag knappt bläddrat i sedan de kom ut för (respektive) 39, 37, 34, 32 och 24 år sedan.

Det är en känsla jag inte kan kalla annat än… profoundly weird. Att känna igen, att inte känna igen. Ofta överraskad, aldrig uttråkad, ibland tandgnisslande kritisk (men inte särskilt ofta, faktiskt). Lika ofta glatt förbryllad: vem är det som skriver här…?! Var i hela friden kom den tanken, det resonemanget ifrån? Hur mycket hade jag rökt eller krökt när jag skrev den meningen…?

Hur som helst, de fem böckerna finns nu att ladda ner. Allt detta ska komma på boksidan under den stora rumstering jag planerar inom snar framtid, men jag tänkte jag kan likaväl lägga upp en länk här och nu. Den går via Publit och min s.k. “bokshop” (inga eftergifter åt angliseringen här, minsann!) där allihopa finns på ett ställe. Men de finns också på Bokus och AdLibris, där priset skiljer sig några kronor upp eller ner.

[Röst från bak i rummet: You need a tagline, a tagline…!!] OK, här har du böcker billigare än din tandborste! Och dom går att läsa! Till skillnad från tandborsten! Sort of

15 Responses to “Helg! Ingen Brexit!”

 1. Strålande, Sickan!
  Noterar blott att du i bokshop-länken fått ett n för lite i förnamnet. Det kanske Åberg kan fixa utan extra kostnad?

 2. Jag såg det, men det verkar funka ändå… Likadant bör det egentligen stå “skall”, inte “ska”, i den där romantiteln. Men jag håller på att lära mig Publits instrumentbräda nu, så jag ska nog kunna fixa det omsider.

 3. Star inget om format nanstans, fast det kanske star nat pa vagen till kassan tankte jag. Dock ingenting om det, daremot ett “Genom att placera denna ordning godkänner jag att villkoren för tjänsten .”, komplett med mellanslag fore punkten. Nu fick jag huvudvark.

 4. Oj, jösses…! Eboksformat är “epub” – är det det du menar? Hoppas det gick OK!

 5. Testade med en bok, och lyckades konvertera till nat som funkar pa min kindle (aven om innehallsforteckningen bestar av exakt ett kapitel, “kapitel 1”). Sen tankte jag testa med en till, men da fick jag “Betalingen kunne ikke gennemføres.” 🙂

  Provar igen senare.

  (far lite flashbacks till den dar andra ebok-handeln som en dag meddelade mig att “eftersom du bor i schweiz kommer vi fran och med nu endast att kommunicera med dig pa franska” och vagrade acceptera att det kanske inte riktigt ar sa schweiz fungerar.)

 6. Jag antar att de inte ens skriver ut att det handlar om epub, eftersom (så länge Amazon inte etablerat sig) så tycks det vara det allenarådande formatet i Sverige. Gissar jag. Det där med att betalningen inte kunde genomföras, på norska, är ju jävligt mysko. Ska maila dem om detta och en del andra frågor.

 7. Den avbrutna betalningen var nog bara jag att hamnade i ett konstigt lage efter att min bank tyckte att jag skulle uppgradera “3-D Secure”, tyckte bara det var gulligt att dom helt plotsligt pratade danska (tror deras betalningsleverantor DIBS ar danskar).

  Fast den stundtals konstiga svenskan (placera denna ordning, ordernnummer, …) ar nog bara slarv. Ovanligt billiga IT-konsulter, kanske?

  Noterade ocksa att priserna andras fran exvis “90,00 SEK varav moms (6%) 5,09 SEK” till “90,00 varav moms 0,00 SEK” nar dom inser var jag ar, men den tolkningen av momsfritt far jag val sta ut med 😀

 8. Crikey…! OK, då fick den avbrutna betalningen sin förklaring. Men jag ska ta upp det där med de konstiga formuleringarna i betalningsskedet… Tack för detta, Fredrik!

 9. Kollade förresten just på Bokus och där står tydligt att det rör sig om “epub”: https://www.bokus.com/bok/9789178192731/endast-propagandan-ar-sann/

  Men inte på AdLibris, där står bara “e-bok”… https://www.adlibris.com/se/e-bok/endast-propagandan-ar-sann-9789178192731

 10. Kul Gunnar! Du befinner dig nu i modernitetens framkant (som vanligt).

  Men på Bokus ser det av nån djävla anledning ut så här:
  “Det har blivit en av den samtida demokratins paradoxer att, medan informationsflödet kontrolleras och manipuleras som aldrig förut, befinner vi oss också mitt inne i en period av svindlande narrativ befrielse. Boken innehåller åtta essäer: ?Jacks namn. En dokumentär berättelse?, ?Slumpens långa arm?, ?Palmemordets arkeologi?, ?För att inte tala om Ivar kreuger?, ?Till det främmande Sverige?, ?I lagens namn?, ?Bland lösgångare och intriganter?, samt ?Boken och svärdet?.

  Är rätt säker på att alla desa frågetecken inte är dina. Du brukar ha svaren.

 11. Nej, citattecken blir frågetecken just där. Fattar inte varför. Tekniskt. På AdLibris ser det dock helt normalt ut.

 12. Jag satte på mig nördmössan, tog fram mina lumocolor-pennor, och slog på overheadprojektorn, men det är lördag så det får bli den korta versionen:

  Av historiska tekniska skäl kan dom däringa snygga citat-tecknen “ och ” (dvs inte det simpla “) kodas på olika sätt, exempelvis med koderna 147/148 (tidiga Windows) 210/211 (tidiga Mac), 8220/8221 (HTML, Unicode), 226+128+156/226+128+157 (UTF-8), …

  Så någon någonstans på vägen till Bokus har slarvat bort vilket kodningsystem som användes, och någon annan har då stoppat in ett frågetecken där dom inte var säkra på vad det stod där från början… (iofs kanske lite bättre än ï¿¿ eller �, men ändå helfel).

 13. Fantastiskt! Men de hemliga agenterna som jobbar för AdLibris fattade alltså vad det osynliga bläcket hade instruerat dem att göra, de hade tillräckligt med ättika för att kleta på och kunna läsa det? Jag ser början på en konspirationsteori… Och en bra en…

  Nä men, detta är skitbra, Fredrik, stort tack för det! Ska vidarebefordra till, tja, om det nu är Publit, det vet jag inte. Men dom bör ju veta.

 14. En kulturgärning är genomförd, utan tvivel. Men lite oroande är det att ta del av alla tekniska struligheter här ovan. Själv kan jag lugnt sitta kvar i läsfåtöljen och betrakta alla de vackra analoga volymerna i hyllan…

 15. Och vilken tröst det är, Lennart, det har du helt rätt i. Det lätta viskandet när en sida vänds…

  Men det tekniska bör inte vara allt för tekniskt, om jag fattat rätt. Jag läser eboksversionerna mycket enkelt på min laptop, min padda och min mobil. Visserligen prasslar det inte om sidorna, men det finns nog en app för sånt. (Precis som det brukade finnas en app som gjorde att ens hamrande på datans tangentbord lät som man skrev på en skrivmaskin…)

ArchivesPre-Wordpress Archives


September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006
Augusti 2006
Juli 2006
Juni 2006
Maj 2006
April 2006
Mars 2006
Februari 2006
Januari 2006
December 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
Augusti 2005
Juli 2005
Juni 2005
November-december 2004